• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2023

15:55

Jovanović o lažima opozicije o Junajted grupi: Takvi navodi su prikupljanje jeftinih političkih poena

printscreen

Politika

Jovanović o lažima opozicije o Junajted grupi: Takvi navodi su prikupljanje jeftinih političkih poena

Podeli vest

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović oglasio se povodom saopštenja stranaka opozicije medijima Junajted grupe da novi medijski zakoni ”devastiraju medijsku scenu u Srbiji” te najoštrije osudio, kako kaže, ovakve neistinite navode koji imaju za cilj jedino prikupljanje jeftinih političkih poena i unazađivanje Srbije.

– Podsećam javnost da su na izradi ovih zakona višemesečno aktivno radili predstavnici UNS-a, NUNS-a, ANEM-a, Saveta za štampu, Asocijacije onlajn medija, Udruženje RAB Srbija, SINOS-a, i Lokal presa, kao i da su bili uključeni i partneri Misija EU u Srbiji, Misija OEBS-a, ambasada Кraljevine Norveške, kao i Fondacija Кonrad Adenauer, kao i da je bila održana javna rasprava i 4 okrugla stola u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Кragujevcu, kao i da su se učesnici složili da tekstovi nacrta zakona koji su finalno usaglašeni na sastanku održanom 18. oktobra predstavljaju korak u pravom smeru ka uređenju medijske scene u Republici Srbiji.

U međuvremenu je javnost bila upoznata i sa podrškom koji su ovi zakoni dobili od strane komesara za proširenje EU, Olivera Verheljija, kao i šefa misije OEBS u Srbiji, Jan Bratua.

Sa velikim žaljenjem moram da primetim da su protiv ovih zakona isključivo vi i Junajted grupa, mada iskreno sumnjam da imate isti interes kao i oni, već isključivo služite njihovom interesu. Telekom Srbija posluje po zakonu, poslovao je po zakonu, ali je u godinama vaše vlasti i vlasti vaših favorita bio vreća za udaranje SBB-a.

Ova država je donela odluku da uspostavi fer uslove na tržištu, a ne kao u vaše vreme da favorizuje poslovanje SBB-a. Ovakvo ponašanje opozicionih predstavnika ne treba da bude iznenađenje nikome, jednostavno nastavljaju da rade isto kao i kad su bili na vlasti, a to je da služe isključivo interesima SBB-a.

Meni kao državljaninu Srbije je drago da u fer tržišnoj utakmici Telekom pobeđuje.

Svedoci smo da poslednjih dana sa istih ovih medija se isključivo plasiraju neistinite informacije i spinovi koje imaju za cilj dovođenja građana u zabludu.

Sve to samo još jednom potvrđuje i pokazuje da opozicija ne snosi nikakvu odgovornost za iznošenje neistina, već da predstavljaju i glavni generator podela u našem društvu – saopštio je ministar Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministarstvo informisanja najoštrije osudilo pretnje RTS-u
Politika

Ministarstvo informisanja najoštrije osudilo pretnje RTS-u

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija najoštrije osuđuje postupke narodnog poslanika Radomira Lazovića kada je u toku protesta ispred zgrade Javne medijske ustanove „Radio-televizija Srbija” sprejom ofarbao pink bojom tablu na kojoj je ispisan naziv javnog servisa. Tom prilikom izuzetno zabrinjavaju i reči poslanika upućene Javnom medijskom servisu - „smatrajte ovo upozorenjem”.

01.10.2023

11:12

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija