• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

24.10.2023

09:37

Lekciju Ane Brnabić u UN Vjosa Osmani će zauvek pamtiti: Sedimo u Savetu bezbednosti, ovo je dom UN, a vi niste član!

printscreen/shutterstock

Politika

Lekciju Ane Brnabić u UN Vjosa Osmani će zauvek pamtiti: Sedimo u Savetu bezbednosti, ovo je dom UN, a vi niste član!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić oštro je odgovorila na nespretni govor Vjose Osmani u UN. Iako je imala samo tri minuta, premijerka Srbije je duže govorila i iz glave demantovala sve što je Osmanijeva čitala sa papira.

Podsetila je na činjenicu da Priština nije formirala ZSO, te da nije ispoštovala ništa iz Briselskog sporazuma, a Osmanijeva je govorila kako je Priština "konstruktivna".

- Čuli smo od gospođe Osmani da je "Kosovo* konstruktivno i posvećeno dijalogu". Nismo čuli zašto Kosovo* nije implementiralo Briselske sporazume duže od 10 godina. Duže od 10 godina! Toliko su konstruktivni i posvećeni u stvari. Beograd je uradio sve što je proklamovano Briselskim sporazumima, a Priština nije implementirala ni jednu jedinu reč. Toliko su konstruktivni i posvećeni! - kazala je premijerka Brnabić.

Objasnila je na primeru formiranja tzv. Kososvkih bezbednosnih snaga da pravo veta Srba ne postoji u praksi.

Premijerka je čak uspela da ukaže članicama SB UN da Vjosa Osmani ne može ni da kaže "Srbija", pa je govorila samo o "pravoslavnoj crkvi".

Foto: printscreen

Ana Brnabić

Komentarišući izjavu Osmanijeve da "Beograd teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji, a da ih Priština brani", Brnabićeva je rekla da je od maja ove godine 2.000 srpskih porodica napustilo KiM i otišlo u centralnu Srbiju.

- Bežali su od vas koji ih branite - poručila je premijerka Srbije Osmanijevoj.

Dodala je da tzv. Kosovo ima najmanje povratnika nakon rata.

- Zašto se ljudi ne vraćaju? Jer kada se vrate, bivaju uhapšeni, a u zatvoru ostanu u proseku dve godine - rekla je Brnabićeva.

Ukazala je na činjenicu da tzv. Kosovo nije članica UN, već Srbija i to u svojim granicama unutar kojih je i autonomna pokrajina Kosovo i Metohija.

- Sedimo u Savetu bezbednosti UN. Ovo je dom Ujedinjenih nacija. Vi niste član UN - zaključila je Brnabićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija