• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2023

10:48

Mali: Đilasu treba "kalkulator otetih miliona"!

Tanjug/S. Aćimović

Politika

Mali: Đilasu treba "kalkulator otetih miliona"!

Podeli vest

Pošto vidim da se Dragan Djilas i Dušan Nikezić bave nekim kalkulatorom za penzije, predlažem im da naprave i “Kalkulator otetih miliona”, koji bi doduše, uvek prikazivao isti rezultat - a to je 619 miliona evra koje je Dragan Djilas oteo od gradjana Srbije. Tim ukradenim milionima evra se on danas hvali i njima se ponosi, kaže ministar finansija Siniša Mali.

Saopštenje ministra prenosimo u celosti:

Čovek koji ne sme da se pojavi pred gradjanima Srbije, a stoji iza ujedinjene opozicije, sad tobože najavljuje da će gradjanima biti vraćene penzije. Reći ću mu još jednom - da niste sve opljačkali, i da ste nam ostavili bar neki novac u državnoj kasi, ne bismo bili prinudjeni na teške mere fiskalne konsolidacije. Ipak, i pored prazne kase, uspeli smo da preporodimo ovu zemlju, da je pokrenemo, da vratimo optimizam narodu. 

'Da sam se plašio najvećeg tajkuna, ne bih došao na suđenje' - Mali odgovorio Mariniki

Znaju penzioneri da će već za nekoliko dana, početkom decembra, dobiti veće penzije za 5,5 odsto, a zatim od 1. januara imaće još jedno povećanje od čak 14,8 odsto. Za dve godine naši penzioneri dobiće kumulativno povećanje od 56,1 odsto. Takodje, kao i godinama unazad, dobiće i jednokratnu pomoć krajem godine, tačnije 20.000 dinara 30. novembra.

Uzimajuči u obzir sva navedena povećanja, prosečna penzija će sledeće godine iznositi 390 evra,  dok je 2012. bila svega 204 evra, a idemo ka tome da 2025. godine prosečna penzija bude između 430 i 450 evra. 

Mali: Amandmani poslanika DS bez svrhe, samo da se kupi vreme

Vidi Dragan Djilas ove rezultate i punu kasu. Zato želi da se vrati na vlast kako bi nastavio da krade i uzima od gradjana Srbije. 

Mi ćemo nastaviti da se borimo i za veće plate, penzije, minimalnu cenu rada, kilometre auto-puta, za bolje zdravstvo, obrazovanje, za bolji život naše dece. Srbija ne sme da stane!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija