• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2023

18:51

Ališa Kerns: Ukinite sankcije Prištini i kaznite Beograd!

Printscreen You Tube

Politika

Ališa Kerns: Ukinite sankcije Prištini i kaznite Beograd!

Podeli vest

Britanska poslanica Ališa Kerns, koja je na čelu Odbora za spoljne poslove u britanskom parlamentu, zatražila je da se lažnoj državi "Kosovo" ukinu sankcije EU, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića optužila da odbija saradnju.

Kernsova je na društvenoj mreži "Iks" reagovala na izjavu Aleksandra Vučića, a naročito ju je zabolela tvrdnja da će Srbija ispuniti sve sporazume, ali da neće prihvatiti priznanje nezavisnosti lažne države. Lažna država , kako ona tvrdi, i posle događaja u Banjskoj 24. septembra sarađuje sa međunarodnom zajednicom.

"Uklonite sankcije Kosovu, odmah", poručila je Kernsova, koja je, naravno, zaboravila da pomene da su mere koje je EU uvela Prištini kazna za Kurtija koji je sve vreme pokušavao da dodatno eskalira situaciju, i sistematski zagorčavao život građanima južne srpske pokrajine.

Kernsova je, podsetimo, tvorac lažne tvrdnje da se preko SPC i Beograda vrši šverc oružja na KiM. Kfor je u julu, ubrzo nakon njene izjave, saopštio da ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja koji se obavljao preko administrativne linije između tzv. "Kosova" i Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Božja kazna? Lagala o SPC, pa slomila stopalo!
Politika

Božja kazna? Lagala o SPC, pa slomila stopalo!

Poslanica i predsednica Odbora za spoljne poslove u Skupštini Ujedinjenog Kraljevstva Ališa Kerns saopštila je da će u naredne dve nedelje biti nešto sporija u obavljanju svakodnevnih aktivnosti zbog lečenja slomljenog stopala

26.10.2023

12:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija