• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.10.2023

14:55

Vučić: Gasni interkonektor sa Bugarskom biće otvoren do kraja novembra

Tanjug

Politika

Vučić: Gasni interkonektor sa Bugarskom biće otvoren do kraja novembra

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, da će gasni interkonektor sa Bugarskom, koji se gradi uz značajnu podršku EU, biti otvoren do kraja novembra.

Imali smo veoma dobre razgovore danas i imaćemo ih ceo dan. Zadovoljan sam zbog toga, jer dolazak predsednice EK u Beograd je za našu zemlju od ogromnog značaja – rekao je Vučić u obraćanju u Palati Srbija.

Naglasio je da je EU ubedljivo prvi ekonomski partner Srbije po svim prametrima.

– Sa EU ostvarujemo čak dve trećine izvoza roba, polovinu izvoza usluga i tri petine svih stranih direktnih investicija – rekao je Vučić.

Naglasio je da u razvoju energetske infrastrukture radimo sa EU.

Očekujemo da za 15 dana bude završen gasni interkonektor sa Bugarskom, a sa svim dozvolama otvoren za manje od mesec dana, do kraja novembra – rekao je Vučić i naglasio da smo za taj projekat dobili značajne grantove i ogromnu podršku od EU.

To je za nas veoma značajno za diverzifikaciju gasnog snabdevanja, dodao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija