• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.11.2023

13:21

Ministarstvo osudilo tekst tabloida - Direktno vređaju ličnost i kredibilitet predsednika

printscreen/Informer

Politika

Ministarstvo osudilo tekst tabloida - Direktno vređaju ličnost i kredibilitet predsednika

Podeli vest

Dana 2.11.2023. godine na portalu danas.rs objavljen je tekst pod naslovom: „ALBANAC U BEOGRADU“: КO JE FAHRI MUSLIU, ZA КOGA VUČIĆ GOVORI DA MU NIJE OTAC?, kojim je na najgrublji način povređeno pravilo novinarske struke da naslov bude povezan sa suštinom teksta, a u kojem se dalje u nastavku govori o torturi koju godinama trpi albanski novinar Fahri Musliu, zbog klevete da je otac predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ovakvim izveštavanjem izdavač dnevnog lista i portala Danas svesno obmanjuje javnost, ali i dovodi u pitanje kredibilitet predsednika Republike Srbije i njegove porodice.

Da su urednici svesni činjenice da su prekršili Кodeks novinara Srbije ovim senzacionalističkim naslovom najbolje govori činjenica da je u izdanju dnevnih novina Danas od 3. 11. 2023. godine, objavljen isti tekst pod naslovom „ŽRTVA TABLOIDINIH GLASINA“, koji upućuje na sadržinu teksta, a koji se odnosi na torturu koju trpi alabanski novinar zbog lažnih vesti.

Baš kao što glasi naslov u dnevnom izdanju novina Danas ovakvim izveštavanjem  i Fahri Musliu je postao još jednom žrtva tabloidnog izveštavanja medija koji se samoproklamuje  za nezavisnog i objektivnog na medijskoj sceni.

Posebno ističemo da se ovim tekstom direktno vređa ličnost i kredibilitet predsednika Republike Srbije, čija uloga po zakonu izražava jedinstvo Republike Srbije, kao i da se vređaju članovi njegove porodice.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija