• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti, Informer.rs

20.11.2023

21:45

UDARNO! Hrvatski diplomata Šnajder proteran zbog špijunaže

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske

Politika

UDARNO! Hrvatski diplomata Šnajder proteran zbog špijunaže

Podeli vest

Prvi sekretar u Ambasadi Republike Hrvatske Hrvoje Šnajder proteran je zbog špijunaže.

Kako se nezvanično saznaje, u pitanju je dokumentovana špijunaža i vrbovanje za rad za hrvatsku službu.

To znači da su prikupljeni dokazi da je Šnajder prekršio Bečku konvenciju koja reguliše diplomatsko konzularne odnose i usled toga je proglašen personom non grata, nezvanično je potvrđeno "Novostima".. 

Ranije večeras je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije saopštilo da je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata.

'Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja, a u cilju ostvarenja zajedničke evropske budućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija