• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.12.2023

10:55

Vučić iz Dubaija: Imao sam brojne razgovore - zahvalio sam mnogima na podršci teritorijalnom integritetu naše zemlje!

Prinscreen

Politika

Vučić iz Dubaija: Imao sam brojne razgovore - zahvalio sam mnogima na podršci teritorijalnom integritetu naše zemlje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Dubaija, gde učestvuje na Samitu lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Bez obzira što je reč o izuzetno važnoj temi, rekao bih da se više govorio o odnosu Izraelaca, Arapa, Ukrajini, Rusiji, Kini, Americi. Na samom Samitu mi imamo kratko vreme da se obratimo kao i svi drugi pa ćemo pokušati da kažemo o ne velikoj ulozi Srbije. Moraćemo mnogo toga da menjamo, da upetostručimo nivo zelene energije, da se borimo protiv fosilnih goriva - rekao je predsednik.

- Imao sam brojne razgovore, zahvalio sam mnogima na podršci teritorijalnim integritetu naše zemlje - kazao je predsednik.

- Večeras nas očekuje bilateralni susret sa šeikom Bin Zajedom - kazao je Vučić.

Razgovarao sam sa Aleksandrom Lukašenkom, rekao sam kada prođu izbori da pronađemo termin za susret, dodao je predsednik.

- Naravno da sam razgovarao sa Lukašenkom, on je naš veliki prijatelj. Rekao sam mu da kada prođu izbori, da nađemo načina da se vidimo sledeće godine. Govorili smo o našim bileteralnim odnosima, o Ukrajini, da čujem nešto od njega i naučim. On je ipak mnogo bolje upoznat sa tim.

- Đorđa Meloni dolazi za dva dana u Srbiju - rekao je predsednik i dodao:

- U svakom slučaju, važna poseta za nas, oni su treći ekonomski partner Srbije. Njena poseta će mnogo značiti i za naše ekonomske i političke odnose - naveo je Vučić.

Predsednik se dotakao i nemogućnosti održavanja izbora u srpskim sredinama na KiM.

- Mi moramo da priznamo Kosovo da bi Srbi izašli na izbore. Dakle, neće biti izbora u srpskim sredinama na KiM, jer Kurti ne želi da omogući izbore - rekao je predsednik.

Predsednik je prokomentarisao i izbornu kampanju.

- Ja glasove ne tražim u Zagrebu, već u Srbiji, Pirotu, Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu. Koje god pitanje da dobiju, isto odgovaraju. Nema razlike između Obradovića, Jovanović, Aleksića. To predstavljanje na RTS našeg kandidata dosta je bolje bilo nego njihovoh kandidata. verujem u Srbiju i ljude, oni jesu naša snaga - kazao je Vučić.

O ideji opozicije da pregovore iz EU vrate u UN, predsednik kaže:

- Sve laži i besmislice. A to da ne može da se živi, vidimo kako dobro žive od poslaničke plate. Videćemo kako da pomažemo onima kojima je potrebno, ali ne i onima koji su besni od bogatstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija