• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.12.2023

18:00

Oglasio se Petković: Akcija Prištine u Banjskoj deo plana etničkog čišćenja Srba!

Tanjug

Politika

Oglasio se Petković: Akcija Prištine u Banjskoj deo plana etničkog čišćenja Srba!

Podeli vest

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da današnji upad prištinske policije u kompleks „Rajska banja“ u Banjskoj, kod Zvečana, predstavlja deo plana etničkog čišćenja Srba iz južne pokrajine.

– Priština je i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks „Rajska banja“ jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije – istakao je Petković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i u današnjem svetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, „jer ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu“.

– Politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a posebno to vole da rade na naše velike nacionalne i verske praznike. Tako su i danas, na Svetog Nikolu, pripadnici Kurtijeve policije upali u kompleks „Rajska banja“, u opštini Zvečan, i odande potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana. Srbima je na ovaj način još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost – dodaje se u saopštenju.

Petković napominje da „granice bezobrazluka i bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje“.

– I o ovom napadu ćemo, razume se, informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine – istakao je Petković.

Policijski upad u „Rajsku banju“ potvrdio je ranije i zamenik direktora tzv. kosovske policije za region sever Veton Eljšani, koji tvrdi da je Agencija za privatizaciju u Prištini preuzela kontrolu nad tim kompleksom.

Prema njegovim rečima akcija je pokrenuta jer navedeni objekat, navodno, „nema adekvatnu dozvolu za rad“, a agencija je, kako je rekao, uz pomoć policije isterala radnike iz objekta i promenila brave.

Objekat Rajska banja otvoren je 2019. godine s finansirala ga je Kancelarija za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija