• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.12.2023

15:47

"Ovo je prevršilo svaku meru!" Kurti opet pominje Vučićevu porodicu i dovodi u pitanje Danilovu bezbednost

printscreen

Politika

"Ovo je prevršilo svaku meru!" Kurti opet pominje Vučićevu porodicu i dovodi u pitanje Danilovu bezbednost

Podeli vest

Direkor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, pominjanjem porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dovodi u pitanje bezbednost njegovog sina, Danila.

- Kurti opet pominje Vučićevu porodicu, pominje Danila Vučića. Dovodi u pitanje Danilovu bezbednost. Ovo je prevršilo svaku meru. U pitanju je ista matrica napada na porodicu predsednika Vučića kao ona koja je vođena tokom kampanje dela opozicije uoči izbora - rekao je Petković.

On je dodao da su trenutno "uslovi izuzetno teški, nikad teži".

- Mi nastavljamo sa procesom normalizacije. Time pokazujemo odgovornost. Od ogromnog broja Srba koji su autobusima došli da glasaju na izmeštena biračka mesta, veliki broj je glasao za Vučića, i to je ono što ljuti Kurtija. Zato napad na Banjsku, na sela oko Zvečana, Banov Do, upadi u prodavnice, magacine... ali građani Srbije su pokazali odgovornost, ali se zato pokazao onaj ko nije odgovoran - istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da je uzalud Kurtiju da govori najrazličitije laži, jer je jasno da nema dijaloga, niti ikakvog pomaka.

- On bi da piše statut sa Rašićem, koji je rekao da je ZSO - 'Zajednica dživžana'. Oni se sprdaju sa time. Ono što Priština treba da uradi je da vladinom uredbom potvrdi statut koji je dogovoren u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a na osnovu nacrta statuta koji je prezentovan u Briselu - napomenuo je Petković.

On je ocenio da je u pitanju ogoljena sila koja ima za cilj napad na srpski narod.

- Sačuvaćemo mir i stabilnost, braniti prava srpskog naroda diplomatskim sredstvima i omogućićemo normalan život. Ovo je tipična antisrpska politika Kurtija koja narušava poziciju srpskog naroda na KiM i dovodi je u bezizlazno stanje - naglasio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nastavlja sa kampanjom laži! Petković: Kurti napadom na Beograd želi da skrene pažnju sa situacije na KiM
Politika

Nastavlja sa kampanjom laži! Petković: Kurti napadom na Beograd želi da skrene pažnju sa situacije na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer i ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja, žele da, verbalnim napadom na Beograd i pominjanjem događaja iz Banjske od 24. septembra, žele da skrenu pažnju sa loše ekonomske situacije i brojnih vatrenih obračuna u pokrajini.

23.12.2023

14:41

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija