• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2023

10:34

Nebojša Bakarec: Ugrožena bezbednost predsednika Vučića – Đilasova opozicija želi da eliminiše Vučića!

Zoran Sinko

Politika

Nebojša Bakarec: Ugrožena bezbednost predsednika Vučića – Đilasova opozicija želi da eliminiše Vučića!

Podeli vest

Poslanik SNS Nebojša Bakarec ističe da je od strane Đilasove opozicije ugrožena bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je njihov jedini cilj da eliminiše šefa države na nasilan način.

Ovaj tekst će govoriti o dve povezane teme. Prva teme je ugrožena bezbednost predsednika Vučića, a druga tema je sličnost psihološkog profila Đilasovog lažnog studenta Ivana Bjelića, sa profilima masovnih ubica - Uroša Blažića, Koste Kecmanovića i Davida Kozaka. Te dve teme povezuje činjenica da je Ivan Bjelić, „psiho“ koji je opsednut oružjem, i koji verovatno poseduje automatsko naoružanje. Te dve teme povezuje činjenica da Ivan Bjelić već sedam dana protestuje ispred RIK-a, tj. ispred predsedništva gde radi predsednik Vučić. Danas, 25.12.2023., Ivan Bjelić će sa „studentima“ da vrši nasilje i da blokiraju saobraćajnice u Beogradu, kako su najavili Đilasovi i Šolakovi mediji. Da se radi o opasnosti u kojoj se nalazi predsednik Vučić, svedoči sinoćni pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i sinoćno razobručeno nasilje i divljanje Đilasove opozicije i uništavanje Skupštine grada, koja se nalazi 50 metara od zgrade predsedništva, u kojoj je kao i uvek, hrabro radio predsednik Vučić.

Foto: Informer

 

Tokom izborne kampanje, meta Đilasove opozicije je bio predsednik Vučić. Četrdeset pet dana su dehumanizovali Vučića i članove njegove porodice, ovaj put Vučićeve roditelje Angelinu i Anđelka i šestogodišnjeg sina Vukana!?! Lajtmotiv opozicije je bio da Vučićev otac, u stvari nije Vučićev otac. Posle te gluposti, drugi narativ im je bio idiotizam da najmlađi Vučićev sin Vukan, u stvari nije Vučićev sin, već komšijin. Posle izbora, kada je Đilasova koalicija poražena na svim nivoima izbora, počeli su da protestuju oko predsedništva u kome radi predsednik Vučić, ali da se Vlasi ne dosete. To su prikrili time što kao protestuju ispred RIK-a, koji je deset metara udaljen od predsedništva – bukvalno preko puta ulice. U suštini, nije im se mililo da direktno napadnu predsedništvo, jer su videli da im je izborna taktika napada na Vučića i porodicu, bila pogrešna. Ispred RIK-a, o besmisla, su protestovali zbog beogradskih izbora, za koje RIK nije nadležan. A po dijagonali od RIK-a, preko puta predsedništva, je gle čuda, Skupština grada Beograda, u kojoj nije GIK. Ispred GIK-a, u Kraljice Marije, nikada nisu protestovali – jer tamo nije predsedništvo – lokacija GIK im nije atraktivna.

Kada je u subotu 23.12.2023. opozicija videla da su im protesti totalno bedni, i da privlače samo hiljadu ljudi, odlučili su da radikalizuju protest. I opet, nije im se mililo da direktno napadnu Vučića i predsedništvo, pa su odlučili da napadnu Skupštinu grada. Bez povoda i razloga. Opozicija se u svojoj bezidejnosti stalno vrti u srpskom političkom „bermudskom“ četvorouglu, između Skupštine Srbije, Skupštine grada, zgrade RIK, i zgrade predsedništva. U suštini opozicija se stalno vrti oko predsedništva i Vučića, kao kiša oko Kragujevca, čime jasno odaju svoju kolektivnu (pod)svesnu nameru – cilj im je Vučić. Pre 7 godina, 2016. godine, opozicija je posle izbora, bez razloga upala u RIK. Bez rezultata. Pre 6 godina, 2017. protestovali su zbog toga što je Vučić dobio 60 odsto na predsedničkim izborima. Bez razloga. Bez rezultata. Pre 4 godine, đilasovci su 2019. bez razloga, okružili predsedništvo. Bez rezultata. Potom su 2020. u julu, sedam dana, bez povoda, pokušali nasilno preuzimanje vlasti i napadali su Skupštinu Srbije, kada su vandalizovali taj deo grada, i povredili 140 policajaca. Opet, bez rezultata. Potom su ove godine, 6 meseci protestovali, bez razloga, ispred Skupštine Srbije. Bez rezultata. Manjih protesta ispred predsedništva je bilo nebrojeno. Svo to vreme Đilasovi i Šolakovi mediji takođe iskazuju i svoj i cilj opozicije- eliminisati Vučića. O tome ne samo što svedoče stotine hiljada dehumanizujućih tekstova, već i ubilačke naslovnice tih medija. Setimo se samo snajper naslovnica NIN-a i Danasa. Taj srpski politički bermudski četvorougao je poguban po opoziciju, koja nikako da shvati da se u sve te četiri institucije ulazi samo kao pobednik na izborima. Milom dakle, nikako silom.

Foto: Informer

 

Međutim, u suštini, od kada je Vučiča, kao predsednika, opozicija ima samo jednu želju – da eliminiše Vučića. Kako to ne mogu da urade na izborima, milom, oni to žele da urade silom. A to ne biva. Kriminalci iz više povezanih klanova su takođe pokušali da eliminišu Vučića, pripremajući atentate. Nisu uspeli. Početkom februara 2023. kompletna opozicija je jurnula da linčuje Vučića u Skupštini. Nisu uspeli. Sredinom februara 2023. desnica je organizovala protest ispred predsedništva na koji srećom nije stigao atentator i snajperista Dejan Boboček, koji je trebalo da odstreli Vučića. Nisu uspeli. I konačno 24.12.2023. Đilasova opozicija je u svojoj frustraciji, napala Skupštinu grada. Duboko sam uveren da je sledeća meta Đilasove opozicije, predsedništvo, tj. sam Vučić. Videlo se da je Đilasovu opoziciju izdalo strpljenje, da ih je uhvatila nervoza i histerija, jer su posle sedam dana od izbora konačno shvatili da su nepovratno poraženi, a da njihove proteste ne podražavaju građani. Zbog toga sam uveren da su spremni na najradikalnije poteze, a to je direktan napad na predsedništvo, i lov na Vučića. Da budem jasan, taj deo opozicije želi da ukloni Vučića, da ga eliminiše. Žele da ubiju predsednika Vučića. Setite se ubistva predsednika Vlade, Zorana Đinđića. Tokom svih ovih godina, nekoliko stvari je konstanta. Opozicija uvek pokušava da nasilno preuzme vlast. Meta je uvek Vučić. Vučić je svaki put, od 2017. bio u zgradi predsedništva, radio je svoj posao, i nije se dao uplašiti. Eno, sinoć je u mirno jeo kruške, u predahu, između sastanaka.

Foto: Informer

 

Foto: Informer

 

Da bih objasnio tvrdnju o Vučićevoj ugroženosti, vratiću se na temu sedmodnevnih protesta. Nasilni protesti Đilasove opozicije, održavaju se ispred RIK-a šest dana. Međutim, ti protesti se, u stvari održavaju ispred zgrade predsedništva Srbije, koja je preko puta RIK, ispred zgrade u kojoj radi predsednik Vučić. Još 19.12.2023., ispred RIK-a su fizički napadnuti članovi RIK. Tada su nadležni organi kod đilasovaca ispred RIK pronašli noževe, palice i motke. Pet dana kasnije ispostavilo se da je jedan od vođa Đilasovih nasilnih protesta, izvesni Ivan Bjelić, iz Požege, lice koje je bolesno opsednuto oružjem i koje možda poseduje američku jurišnu automatsku pušku „Kolt M3“, NATO kalibra 5,66. Ivan Bjelić je svoje slike sa tom automatskom puškom objavio na Instargramu. Podsećam da je desna opozicija 15.2.2023. organizovala skup ispred predsedništva Srbije, i da su organi bezbednosti u Sremskoj Kamenici uhapsili Dejana Bobočeka, funkcionera opozicionih Narodnih patrola, koji se uputio u Beograd, sa snajperom i pet metaka, sa namerom da ubije predsednika Vučića. Sada ispred predsedništva danima divlja Ivan Bjelić, koji verovatno poseduje američku automatsku jurišnu pušku. Kao što vidite veoma je ugrožena bezbednost predsednika Vučića. Naši organi su sasvim sigurno svesni ove činjenice.

Tema 2. Kakva je razlika između Uroša Blažića, Koste Kecmanovića i Davida Kozaka, sa jedne strane, i Ivana Bjelića sa druge?

Veći deo društva je izvukao pouke iz majskih tragedija. Vlast je reagovala mnogobrojnim izvanrednim i pravovremenim merama, a najveći broj građana je to prihvatio, i izgradio svest o tome šta je suština tih tragedija, i kako društvo treba da se nosi sa njima. Nažalost, mali, ali glasan i agresivan, nasilan deo društva je odlučio da politički zloupotrebi te tragedije. Taj deo društva nije izvukao pouke iz dve tragedije, i još gore pokazao je potpuno odsustvo saosećanja i empatije.

Foto: Informer

 

Da su za Đilasa, Mariniku i celu njihovu koaliciju, majske tragedije bile samo izgovor za političku zloupotrebu tih istih tragedija, tj. da je Đilasu, Mariniki i koaliciji „Srbija protiv nasilja“ do pijeteta prema žrtvama majskih tragedija, stalo kao do lanjskog snega, svedoči i slučaj Đilasovog, Šolakovog i Marinikinog novog heroja, lažnog studenta Ivana Bjelića. Šolakovi mediji su Ivana Bjelića, koji predvodi malobrojni protest ispred RIK-a, predstavili kao mladog, divnog studenta iz Požege. Istina je sasvim suprotna. Sam Ivan Bjelić na društvenim mrežama naglašava da nije student, već NVO aktivista. Mnogo gore od ovoga, Ivan Bjelić je opsednut oružjem. Manijakalno i ludački je opsednut oružjem i svojom ličnošću, svojom „važnošću“. Radi se o bolesno narcisoidnoj ličnosti. O tome svedoče njegove društvene mreže, Instagram i druge, na koje je sa ponosom okačio svoje fotografije sa američkom jurišnom automatskom puškom „Kolt M4“ koju hvali na sva usta. Da podsetim da je nošenje i posedovanje ovakvog ubilačkog oružja, strogo zabranjeno zakonom i kažnjivo, po Krivičnom zakoniku čl.347 i čl.348.

Krivični zakonik kaže ovako: „Izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela“. Član 347 „Ko radi izvršenja krivičnog dela izrađuje, nabavlja ili drugom omogućava da dođe do oružja, municije, eksplozivnih materija ili minsko-eksplozivnih sredstava, kao i sredstava potrebnih za njihovo pravljenje ili otrova, kazniće se zatvorom od jedne do pet godina“. „Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“ Član 348 „(1) Ko neovlašćeno izrađuje, prepravlja, prodaje, nabavlja, vrši razmenu ili drži vatreno oružje, konvertibilno ili onesposobljeno oružje, njegove delove, municiju, eksplozivne materije ili minsko-eksplozivna sredstva, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom. (2) Ako je predmet dela iz stava 1. ovog člana vatreno oružje, municija, eksplozivne materije, minsko-eksplozivna sredstva ili sredstva na bazi eksplozivnih materija ili gasno oružje čija izrada, prodaja, nabavka, razmena ili držanje nije dozvoljeno građanima, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom. (3) Ako je predmet dela iz st. 1. i 2. ovog člana veća količina oružja, municije ili sredstava ili je u pitanju oružje ili druga sredstva velike razorne moći ili se delo vrši protivno pravilima međunarodnog prava, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina. (4) Ko neovlašćeno nosi predmete dela iz st. 1. i 2. ovog člana, kazniće se zatvorom od dve do dvanaest godina. (5) Ko neovlašćeno nosi predmete dela iz stava 1. ovog člana za čije nabavljanje i držanje ima odobrenje nadležnog organa, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina. (6) Oružje, njegovi delovi, municija, materije i sredstva iz st. 1-5. ovog člana oduzeće se“.

Foto: Informer

 

z fotografija Ivana Bjelića se vidi i da on na jednoj fotografiji oko pojasa nosi i pištolj, dok je na drugoj fotografiji u punoj ratnoj opremi. Takođe se vidi na obe fotografije, automatsko oružje, ali se radi o dve američke automatske puške „Kolt M4“. Jedna nema remnik (naramenik), a druga ima. Kod jednog automata, šaržer je izgreban i vidi se metal, dok kod drugog automata šaržer nije izgreban, što govori o tome da se ne radi o replikama oružja, već o pravom oružju. Pretpostavljam da nadležni organi rade svoj posao, zbog toga što su mnogi mediji objavili inkriminišuće fotografije Ivana Bjelića, sa oružjem, koje je on sam snimio i postavio na svoje društvene mreže. Na tim fotografijama se vidi da Ivan Bjelić krši Krivični zakonik, koji sam gore citirao.

Ukazaću na opasnost koja se pojavljuje. Većina masovnih ubica, ima sklonost da se hvali svojom opsednutošću oružjem, na društvenim mrežama. Matrica je uvek ista. Uz to iskazuju netrpeljivost prema neistomišljenicima, pokazuju sklonost ka nasilju, propagiraju agresivnost, skloni su da se prikazuju kao „borci za nešto“, skloni su ekstremnom ponašanju. Istu matricu sledi i Đilasov lažni student, heroj Šolakovih medija, Ivan Bjelić iz Požege! Taj čovek je naoružan, ekstreman, šalje agresivne poruke, učestvuje u bezrazložnim neredima ispred RIK-a, najavljuje nasilje i haos... Naoružan je, a zbog svega što sam naveo, i opasan. I ovde se vraćam na pouke majskih tragedija.

Foto: Informer

 

Čini se da su Đilasova koalicija i Šolakovi mediji, zaboravili šta se dogodilo u te dve tragedije. Poremećeni trinaestogodišnji dečak, zaljubljen u oružje, obučen da puca od strane oca, je ubio devet drugarica i drugova, i desetog, čuvara osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, a ranio je šest osoba. Poremećeni dvadesetdvogodišnji Uroš Blažić, zaljubljenik u oružje, koga je otac obučavao da koristi oružje, je u Mladenovcu i Smederevu, ubio devet osoba, a trinaest je ranio. Dodaću da je pre neki dan u Češkoj, u Pragu, 21.12.2023., poremećeni student, zaljubljenik u oružje, obučen da ubija, David Kozak, ubio 15 osoba, a 25 ranio. Ivan Bjelić iskazuje agresivnost, praktikuje nasilje, zaljubljenik je u oružje, i verovatno je obučen da ga koristi. U čemu je razlika između Uroša Blažića, Koste Kecmanovića i Davida Kozaka, sa jedne strane, i Ivana Bjelića sa druge? Razlika se sastoji u tome što Ivan Bjelić, još nikoga nije ubio. Sve ostalo je isto.

Foto: Informer

 

Ponoviću, Đilasove proteste vodi „student“ manijak opsednut oružjem! Đilasov „student“ iz Požege, Ivan Bjelić, je manijak poput Koste Kecmanovića, Uroša Blažića, i Davida Kozaka i opsednut je oružjem. Bjelić je jedan od glavnih izvođača radova tajkunske opozicije na čijem čelu je Dragan Đilas, kreator haosa ispred Republičke izborne komisije (RIK). Da li ćemo da čekamo trenutak kada će Ivan Bjelić da donese svoje američko oružje, automatsku jurišnu pušku „Kolt M4“, NATO kalibra 5,56 i da počne da puca na predsedništvo Srbije, na predsednika Vučića, na RIK, i na članove RIK? Ponoviću, Ivan Bjelić je heroj Đilasove opozicije i Šolakovih medija. Kada pogledate sve fotografije Ivana Bjelića, sa njegovih društvenih mreža, možete samo da konstatujete da on liči na ekstremne pripadnike Hamasa i na ludake pripadnike ekstremističkog pokreta „QAnon“. Naoružani Ivan Bjelić je slika i prilika Đilasove i Marinikine „Srbije protiv nasilja“!

Naglasiću da je Ivan Bjelić očigledno inteligentan i lukav čovek. Kao NVO ekološki aktivista, koordinator NVO „Forca“ iz Požege, Bjelić dobija veliki novac- grantove od finansijera sa zapada, ali i od Ministarstva za EU integracije, i od Telekoma!?! List „Alo“ je 22.12.2023. godine, objavio tekst pod naslovom: „TAKO MLAD A VEĆ AKTIVISTA Evo koje MILIONE vrti organizacija Ivana Bjelića“ u kome stoji: „Prema podacima koji su dostupni Alo! portalu, Bjelić je koordinator organizacije "Forca Požega", koja novac prima za „projekte“ iz fondova za evrointegracije. Ova organizacija je 2020. godine prihodovala 5.597.000 dinara. Naredne godine, prihodi su duplirani, a prošle, 2022. godine i utrostručeni u odnosu na 2020. godinu, pokazuje bilans APR-a. Samo za projekat „Ka Evropi - sa znanjem i saznanjem“ „Foruma civilne akcije FORCA“ Požega, predložen je budžet od 1.566.000 dinara, prema podacima Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije“.

Foto: Informer

 

Foto: Informer

 

 

Foto: Informer

 

Pogledao sam APR i ustanovio sam da je to što tvrdi „Alo“ tačno. Bjelićeva NVO „Forca Požega“ je 2021. prihodovala 5.597.000 dinara, 2021. je prihodovala 10.483.000 dinara, a 2022. je prihodovala 16.633.000 dinara. Ukupno 32.713.000 dinara, ili 272.000 evra!!! Za taj novac može da se kupi puno američkih jurišnih pušaka „Kolt M4“. U svojoj izjavi o radikalizaciji protesta, datoj TVN1, Đilasov Ivan Bjelić, najavljuje nasilje i haos, blokade od ponodeljka. Kaže Bjelić, svaki dan će, od ponedeljka, od danas, nasilje podizati za jedan stepenik nagore! Državo reaguj!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Analiza izbora 2023!
Izbori 2024

Nebojša Bakarec: Analiza izbora 2023!

Ovo je jedini tekst, analiza ili prikaz, koji sadrži sve ove podatke. Ove objedinjene podatke nije objavio niko, i ne poseduje ih ni jedan državni organ, niti pojedinac. Zaista ekskluzivna analiza.

23.12.2023

21:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija