• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.12.2023

19:45

Šiderova žena glavni učesnik u jednoj od najvećih korupcionaških afera u Austriji! Dok on podržava proteste srpske opozicije (FOTO)

printscreen

Politika

Šiderova žena glavni učesnik u jednoj od najvećih korupcionaških afera u Austriji! Dok on podržava proteste srpske opozicije (FOTO)

Podeli vest

Sonja Vesheli supruga "čuvenog" posmatrača i poslanika EU Andreasa Šidera u Austriji je označena kao glavni učesnik u jednoj od najvećih korupcionaških afera u Austriji.

Da su za račun stranke SPO kojoj oboje pripadaju proneverili ogromne sume novca kroz nameštene tendere za zdravstvene ustanove u Beču.

 

 

Sonja Vesheli je krajem 2017. godine podnela ostavku na mesto gradskog sekretara za zdravstvo grada Beča zbog korupcionaške afere nameštanja tendera.

Prilikom nabavke Simensove medicinske opreme za kliniku Florisdorf.

Ubrzo je imenovana za direktorku Simensa za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

Sud u Beču je 2022. godine poništio sve sporne ugovore koja je sa Simensom zaključila Vesheli i u toku je opsežna medjunarodna istraga.

O aferi u koju su upleteni Andreas Šider i njegova supruga bečki mediji revnosno izveštavaju.

Foto: printscreen

 

Podsetimo, stranci mogu da se mešaju u izbore u Srbiji i da imaju svoje stavove o izborima u Srbiji, ako to odgovora koaliciji “Srbija protiv nasilja”, okupljenoj oko Dragana Đilasa, ali ako bilo koji stranac kaže nešto realno i nešto što opoziciji ne odogovara, odmah je izložen najstrašnijim napadima i uvredama.

Naime, sami su se na stranačkom nalogu iz Stranke slobode i pravde početkom decembra pohvalili da su Dragan Đilas i Borko Stefanović boravili u poseti Socijaldemokratskoj partiji Austrije. Znači opozicionari su se desetak dana pre izbora u Srbiji, gle čuda sastali i sa Šiderom, istim onim čovekom koji sada danima priča u njihovu korist.  

Foto: informer.rs

 

Tako da sada imamo priliku da posmatramo potpuni apsurd a to je da opozicija i njima bliski mediji danima citiraju evroposlanika Andreasa Šidera, i prenose svako njegovo oglašavanje, jer priča u njihovu korist, a ista ta pozicija napada Hila i tvrdi da stranci ne smeju da se mešaju u izbore jer je Hil rekao da nasilje nije prihvatljivo.

Šidera citiraju, iako su i te kako svesni da je reč o čoveku čija je stranka opterećena brojnim aferama, od krađe glasova u sopstvenoj stranci pri izboru predsednika, do korupcijakog skandala gde su optuženi za kupovinu poljoprivrednog zemljišta i muljanjem sa cenama.

Postavlja se pitanje hoće li sada Srbija traziti međunarodnu istragu protiv Šidera, da se vidi koliko para je dobio od Dragana Đilasa, gazde koalicije „Srbija protiv nasilja“.


 

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija