• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2023

13:11

Mi nikada nećemo biti opozicija državi! Stamenkovski Đurđević: Kurti trlja ruke kada vidi neslogu u našem političkom sistemu!

Inofrmer/Pedja Milosavljević

Politika

Mi nikada nećemo biti opozicija državi! Stamenkovski Đurđević: Kurti trlja ruke kada vidi neslogu u našem političkom sistemu!

Podeli vest

Predsednica stranke Zavetnici Milica Stamenkovski Đurđević u gostovanju na Informer TV govorila je o takozvanim studentskim demonstracijama, kao i o prethodnim izborima.

Tom prilikom, ona je istakla da je njena stranka platila "političku cenu" i da je bila najnapadanija tokom preizborne kampanje. 

- Naša lista bila je najnapadanija u predizbornoj kampanji zato što je najvše govorila o državi. Platili smo političku cenu s obzirom da smo ostali ispod praga, ali smo ostali čisti. Vrlo je lako biti neodgovorna opozicija. Teško je biti vlast zato što ste u prilici da donosite teške odluke. Mi nikada nećemo biti opozicija državi. Bez obzira što se ne slažemo sa aktuelnom vlašću, mi nikada nećemo biti protiv svoje države. Doslovno je vođen specijalni rat protiv Zavetnika i mene lično - rekla je Stamenkovski Đurđević. 

Ona se potom osvrnula na takozvane studentske demonstracije i istakla da su uočene zastave Evropske Unije na demonstracijama koje su se dogodile u nedelju. 

- Mi smo na onim protestima uočili više momenata kao što je stisnuta pesnica otpora. Uočili smo zastave EU u velikom broju na tom skupu. Svako ko diže zastavu Evropske unije, baca pod noge srpsku trobojku. Videla sam da nekoliko mladih ljudi, koji su predstavljeni kao lideri ovog skupa, izjavili su da mi treba da se odreknemo Kosova i da čak Kosovo treba da bude deo velike Albanije. Po sredi je destrukcija prema državi. Ova zgrada je poslednja instanca na koju ne treba niko da juriša. Ja znam da ljudi žele promene. U duhu mladog čoveka je buntovništvo koje se može izmanipulisati i okrenuti na sasvim drugi kolosek- rekla je Milica Đurđević Stamenkovski.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

 

Ona je dodala da u svemu ovome postoje elementi režirane predstave.

- Ovi prozori će se popraviti, sve će biti obnovljeno. Ono što ne može da se popravi je pozicija Srbije koja sve dublje tone zbog ovakvih stvari. Aljbin Kurti svaki put trlja ruke kada vidi neslogu i probleme u našem političkom sistemu. Oni pozivaju Brisel koji je već godinama protiv Srbije. Oni su srušili međunarodno pravo naše zemlje. Mi ne možemo da pozovemo EU koja se nije oglasila ni na jedan jedini incident na KiM, a bilo ih je na stotine samo prošle godine. EU nema ni najmanje objektivan stav prema Srbji i zato im se ja nikada ne bih obratila- rekla je predsednica Zavetnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija