• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Stanković

01.01.2024

08:00

Zalaganje za mir, tišina, izbori i ubedljiva pobeda! Građani još jednom ukazali poverenje Aleksandru Vučiću - Jer Srbija ne sme i neće da stane!

Miloš Rafailović

Politika

Zalaganje za mir, tišina, izbori i ubedljiva pobeda! Građani još jednom ukazali poverenje Aleksandru Vučiću - Jer Srbija ne sme i neće da stane!

Podeli vest

Ponosan sam na činjenicu da nikada nismo imali mirniju kampanju, bez ijednog incidenta. To znači da narastamo kao narod, i da razumemo demokratske tekovine. I da smo u stanju da razumemo i tolerišemo drugačije mišljenje. Ponosan sam što je lista "Srbije ne sme da stane" osvojila ovoliko poverenje građana - kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je presrećan što će dobri ljudi voditi Srbiju u narednih teških šest meseci.

Neke od vrlina koje predsednik Vučić kao državnik poseduje dovele su do toga da građani Srbije mogu da se uzdaju u njegovu vladavinu i da u teškim vremenima ukažu poverenje upravo njemu.

Maestralnim potezima kojima je obezbedio stabilno i sigurno koračanje Srbije u budućnost, period njegove vlasti će zasigurno ući u anale nove političke istorije Srbije, a godina za nama je bila puna izazova sa kojima se uspešno uhvatio u koštac.

Predsednik Srbije je u najtežim vremenima za našu zemlju pokazao hrabrost i veliku pronicljivost koju svaki lider koji dugo vlada državom sigurno poseduje.

Zalaganje za mir i pravi koraci! 

Prethodna godina na Kosovu i Metohiji je počela tako što je pripadnik takozvane kosovske policije 6. januara, na Badnji dan, u blizini Štrpca ranio dečaka S.S. (11) i mladića M.S. (21).

Nakon toga nizali su se incidenti i napad na naš narod u južnoj pokrajini, a svaki korak i odgovor  predsednika Vučića morao je biti hirurški precizan i siguran, kako ne bi stradao nedužan narod. 

18. marta u Ohridu je održan sastanak evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija.

Foto: Tanjug/Tamara Radovanović

 

Na poziv evropskog šefa diplomatije, u Ohridu se razgovaralo o sporazumu o implementaciji evropskog plana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon sastanka koji je trajao 12 časova. 

- Što se češće srećemo, valjda je to dobro za naše odnose. Ja mnogo volim da odem u Gračanicu, a ima i nekoliko lepih kafana, a i dobrih domaćina. Dođite da im odemo tamo na slavu, da nazdravimo taman za prijateljstvo Srba i Albanaca. Ovo je težak proces, važno mi je da sam rekao koje su naše crvene linije - rekao je tada predsednik. 

Tišina šoka i važni koraci državnog vrha 

Posle pucnjeva u hodnicima škole Vladislav Ribnikar u centru Beograda, više ništa u Srbiji nije bilo isto.

Devet đaka i školskog čuvara ubio je drug iz klupe, u zločinu kakav se nikada ranije nije dogodio na Balkanu. Samo dan kasnije, devetoro mladih ubio je komšija u selima nadomak Mladenovca i Smedereva.

Država je ubrzo nakon tragedije preduzela niz mera kako bi povećala sigurnost dece i nastavnika u školama, ali i kako bi roditelji bili mirniji da su im deca bezbedna u školi. 

Prva i osnovna mera, koja se ne tiče direktno škola, ali će bez sumnje uticati na opštu bezbednost u celom društvu, jeste akcija da se preda nelegalno naoružanje bez bojazni od krivične odgovornosti. Posle toga sledi provera legalnih vlasnika oružja. Do sada je, kako je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predat 9.401 komad naoružanja, što je više nego u četiri prethodne ovakve akcije.

Foto: SNS

 

 

Mere Srbije pohvaljene su i u svetu, a u tekstovima koje je objavio Gardijan, te jedna američka novinarka, saglasni su da je naša zemlja u rekordnom roku donela mere koje će skloniti oružje sa ulica, što SAD nisu uspele uprkos velikom broju masovnih pucnjava i ubistava. 

Tok izbora i ubedljiva pobeda

U Srbiji su 17. decembra održani parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori.

6.500.666 birača sa pravom glasa u Srbiji moglo je da glasa na 8.273 biračkih mesta.

Na svim biračkim mestima, i na gradskom i na republičkom nivou, ubedljivu pobedu odnela je lista "Srbija ne sme da stane".

- Izlaznost na republičkom nivou je oko 43 odsto, što je visoka izlaznost za ponovljene izbore, i nešto manje od 40 odsto na nivou grada Beograda. Imali smo ponovljeno glasanje na Novom Beogradu i na Bežanijskoj kosi, i tu je ubedljivu pobedu odnela lista Srbija ne sme da stane - rekao je predsednik! 

Nakon izbora, lista Dragana Đilasa "Srbija protiv nasilja" pozvala je na demonstracije i nasilne proteste, prilikom čega je pokušano devalviranje rezultata i rušenje vlasti! 

Protesti, blokade, skupovi sa jasnim pozivom na nasilje i zastave Euromajdana ispratili su 2023. godinu. 

Foto: SNS

 

Još jedna teška i borbena godina ostala je iza nas, i to je dobro, nešto smo završili. 

A predsednik Vučić, smernim i vrlo promišljenim obraćanjem pozdravio je sve koji bi da uništavaju zdravi krvotok Srbije i ruše državni vrh!

- Za ove lažove iz Crte koji su više SPN nego oni sami, moje pitanje je "a gde su vam zapisnici?". Sve ste ih potpisali, sve mirno prošlo, ali je sve prirpemano unapred. Očekivali su da ćemo ovog puta slabije proći, a onda iznenađenje, njihov očaj, te uzimaju vlast na ulici. Neće oni nigde da uzimaju vlast, sem na izborima. Sada je sve na SNS-u i njihovim odlukama... rezultati se vide - jasan je bio predsednik Vučić.

Jer Srbija ne sme i neće da stane! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00