• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2024

21:49

Skandal! Tajkunski "Danas" napao patrijarha! Ako nisi s nama, onda si Vučićev

printscreen

Politika

Skandal! Tajkunski "Danas" napao patrijarha! Ako nisi s nama, onda si Vučićev

Podeli vest

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije izjavio je da "Crkva insistira na tome da odbija da se aktivno uključi u političku borbu i krene da zastupa partijske i političke interese jednog dela svog naroda protiv drugog dela svog naroda iz više podjednako važnih razloga"

Prema njegovim rečima, "naprosto, principi stranaka, iako legitimni i za tu sferu života razumljivi, jesu relativni, promenljivi, pripadaju trenutku, dok je Crkva večna, samim tim uvek ista i nepromenjiva".

- Zbog toga partijski angažman, bilo kakve vrste direktnog ili indirektnog podržavanja bilo koje političke opcije, zapravo je, narodnim jezikom rečeno, napuštanje sopstvene njive i bavljenje tuđim poslom" - ocenio je patrijarh pre nekoliko dana, u sklopu intervjua za list Politika.

Sada se tim povodom oglasio tabloid Danas, ni manje ni više nego uvredljivom naslovnicom na račun patrijarha srpskog.

 

Foto: Printskrin

 

 

Sa naslovom "SNS nema takvog člana kao što je 'nečlan' Porfirije", tabloid na skandalozan način vređa i napada Patrijarha samo zato što je odbio da se svrsta u jedan - njihov - politički blok.

Dakle, ako ne pristaješ da budeš naš “član”, mi ćemo te žigosati kao Vučićevog. Klasična zamena teza na kakvu smo od tajkunskog tabloida Danas navikli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija