• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.01.2024

21:01

Evo kako i koliko SAD naoružavaju Šiptare! Oglasio se Stejt department

Reuters

Politika

Evo kako i koliko SAD naoružavaju Šiptare! Oglasio se Stejt department

Podeli vest

Američki Stejt department odobrio je moguću prodaju tzv. Kosovu raketa "džavelin" u vrednosti od 75 miliona dolara, saopštila je Agencija za saradnju u oblasti bezbednosti Pentagona, koja je odgovorna za isporuke vojne tehnike i oružja u inostranstvu na osnovu međuvladinih sporazuma.

U saopštenju se ističe da bi Prištini moglo biti prodato 246 raketa "džavelin" i 24 laka višecevna lansera.

Podsetimo, ranije danas, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hil obavestio je na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa "džavelin". Predsednik Srbije je rekao da je to veliko razočaranje za našu zemlju.

Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Ejup Maćedonci potvrdio je da su započete procedure za kupovinu protivtenkovskih raketa "džavelin" za tzv. Kosovo od SAD i istakao da je odluka o toj nabavci deo plana tranzicije KBS u vojsku.

Šta sve piše u saopštenju Stejt departmenta, kao i na koji način i koliko će SAD naoružavati Šiptare možete pogledati OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija