• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.01.2024

11:11

Očekuje se niz pritisaka, ali ostajemo neutralni! - Stević: Stabilna i jaka Srbija na prvom mestu!

Masha Bandjur

Politika

Očekuje se niz pritisaka, ali ostajemo neutralni! - Stević: Stabilna i jaka Srbija na prvom mestu!

Podeli vest

Bojan Stević, član GO SNS i predsednik opštine Lazarevac, rekao je da se očekuje niz pritisaka na Srbiju, ali da će naša država i dalje biti neutralna.

 

- Politika Vlade Srbije i predsednika Vučića je jačanje ekonomske Srbije, što se i pokazalo u prethodnim godinama da ide u dobrom pravcu. Predsedniku je prioritet šta misle građani Srbije, ne ni istok ni zapad, već neutralnost naše zemlje, mi treba da se držimo kao neutralna zemlja. Evidentno je da to ne odgovara NATO alijansi, sa druge strane konstantno idu pritisci prema Ruskoj Federaciji. Predsednik je istakao da će nastaviti da radi na jačanju bilateralnih odnosa Amerike i Srbije i po pitanju dovođenja investicija iz Amerike u našu zemlju - rekao je Stević u Novom jutru na TV Pink.

On se dotakao i teme Nemačke i istakao da je evidentno da je ekonomija ove zemlje na najnižim lestvicama još od drugog svetskog rata.

- Znate da je u Nemačkoj auto industrija jedna od najvećih pokretača i najveća industrija u Evropi i svetu. Sada zatvaranjem ruskog tržišta, odnosno sankcija ka Rusiji, predstavlja veliki udar na celokupnu auto industriju. Što se tiče naše zemlje i predsednika Vučića, u narednih mesec i po dana očekujem još veće pritiske po rešavanju Kosova, a sa druge strane i odnosa Srbije prema Rusiji - rekao je Stević i dodao:

- Verujem da će predsednik zajedno sa svojim saradnicima i uz podršku naroda uspeti da se izbori sa ovim. Evidentno je da su ovi izbori pokazali da ga narod podržava i poslali su jasnu sliku, da žele politiku predsednika Vučića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija