• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.01.2024

13:43

Milić: Zlonamerne tvrdnje u vezi Prostornog plana Avale i Kosmaja, cilj uređenje i razvoj tog područja, a ne rudarenje

printsceen

Politika

Milić: Zlonamerne tvrdnje u vezi Prostornog plana Avale i Kosmaja, cilj uređenje i razvoj tog područja, a ne rudarenje

Podeli vest

Privremeni direktor Agencije za prostorno planiranje i urbanizam Republike Srbije Đorđe Milić izjavio je da su lažni i zlonamerni navodi da se Prostorni plan područja posebne namene Predela izuzetnih odlika Avala - Kosmaj radi za potrebe rudarenja i da se takve tvrdnje iznose kako bi se kod građana izazvala panika.

Milić je istakao da je cilj Prostornog plana stvaranje planskog osnova za zaštitu, korišćenje, uređenje i podsticanje održivog razvoja tog područja.

"U skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji u toku je rani javni uvid u Prostorni plan područja posebne namene Predela izuzetnih odlika Avala - Kosmaj. Nevladina organizacija 'Naša mesna zajednica' je na društvenim mrežama objavila lažnu vest kako se ovaj prostorni plan radi za potrebe eksploatacije mineralnih sirovina, što su i neki mediji preneli", ukazao je Milić.

Naglasio je i da ovo nije prvi put da ista nevladina organizacija širi lažne vesti dok traje javni uvid u planske dokumente, pokušavajući da izazove paniku i nered. 

"Prostorni plan područja posebne namene Predela izuzetnih odlika Avala i Kosmaj se radi u cilju stvaranja planskog osnova za zaštitu, korišćenje, uređenje i podsticanje održivog razvoja ovog područja. Svi komentari na društvenim mrežama, koje prenose pojedini mediji su neistiniti, zlonamerni, predstavljaju širenje lažnih vesti i imaju za cilj izazivanje panike i nereda", poručio je Milić.

Pre nekoliko dana nevladina organizacija "Naša mesna zajednica" iznela je na društvenoj mreži "X" tvrdnju da Prostorni plan za Avalu i Kosmaj "omogućava eksploataciju i istraživanje ruda" između ove dve planine kod Beograda, te da je navodno "eksploatacija ruda planirana na području Šuplje stene, starog rudnika cinabarita pod Avalom, a istraživanje ruda na području opština Voždovac, Sopot i Barajevo", što su zatim preneli i pojedini mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija