• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2024

10:14

Nastavak afere “kokain” u Leposaviću: I drugi Kurtijevi Srbi uhvaćeni kako šmrču u opštini! (VIDEO+FOTO)

printscreen

Politika

Nastavak afere “kokain” u Leposaviću: I drugi Kurtijevi Srbi uhvaćeni kako šmrču u opštini! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Albanski mediji objavili su sinoć nove snimke na kojima se čuje i vidi kako pojedinci u opštini Leposavić na čijem je čelu Kurtijev gradinačelnik Ljuljzim Hetemi šmrču kokain.

Iako albanski portal "Nacionale" nije objavio imena “šmrkača”, na snimku se jasno čuje kako govore srpski, što ukazuje da je reč o Kurtijevim Srbima koji su pristali da rade u opštini za Kurtijevog gradonačelnika.

Prenosimo vam tekst koji se od sinoć deli albanskim medijima.

Čini se da je kokain u opštini Leposavić tokom zatvaranja Ljuljzima Hetemija bio prilično prisutan.

Pored smenjene potpredsednice Leposavića Dragane Miletić, tu su i drugi radnici koji su plaćeni iz budžeta tzv. Republike Kosovo. Čak dvojica radnika uzimaju drogu u istoj kancelariji u kojoj je viđena kako konzumira kokain već otpuštena potpredsednica Miletić.

"Nacionale" takođe ima imena ovih opštinskih radnika, ali ih neće objaviti kako ne bi uticao na istrage Tužilaštva.

Foto: printscreen

 

Pored radnika, "Nacional" je iz sopstvenih sredstava obezbedio i druge slike na kojima se vide i drugi radnici opštine. Čak se sumnja da se na snimku koji ćete videti u nastavku naći i srpski policajac inicijala P.R.

List je potvrdio da se na spiskovima policije u Leposaviću nalazi policajac sa istim podacima kao i mi. Tako se pojavljuje na spiskovima policijskih službenika. Međutim, nećemo objavljivati ime policajca, dok ne bude potvrda institucija koje imaju ime.

Da bi mogao biti policajac, to potvrđuju i ironije i uvrede koje su drugi ljudi uputili policiji na drugom snimku gde se konzumira droga.

S druge strane, nakon objavljivanja snimka od strane "Nacionala", zamenica gradonačelnika Leposavića Dragana Miletić dobila je otkaz.

Međutim, predsednik opštine Ljuljzim Hetemi upozorio je da će svi oni za koje se dokaže da su umešani u ovakve akcije biti otpušteni.

Foto: printscreen

 

Tužilaštvo u Mitrovici je, pak, izdalo saopštenje kojim potvrđuje pokretanje istrage.

- Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštava mišljenje da je u vezi sa objavljivanjem video snimka Nacionalnog portala, objavljenog 29.01.2024. za istragu trgovine narkoticima (DHTN) u Prištini, da preduzme sve istražne radnje u vezi sa istragom ovog slučaja, koji se odnosi na umešana lica koja se vide na objavljenim video snimcima, uključujući identifikaciju svih lica, zatim prikupljanje dokaza – video snimaka Nacionalnog portala, i drugih relevantnih dokaza koji su neophodni za istragu i rasvetljavanje ovog slučaja, u pogledu krivičnog dela „Neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanci“ iz člana 267 u odnosu na član 275 stav 1 tačka 1.2 Krivičnog zakona Republike Kosovo - navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Njihov cilj je da nema Srba! Vučević jasan: Ne ostaje ništa drugo nego da se borimo za opstanak našeg naroda na KIM!
Politika

Njihov cilj je da nema Srba! Vučević jasan: Ne ostaje ništa drugo nego da se borimo za opstanak našeg naroda na KIM!

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za RTS da se događa erozija odbrambenog sistema i da Republika Srbija godišnje izgubi 60.000 onih koji izlaze zbog godina života i starosti iz rezervnog sastava vojske, a dobije samo 1500 novih pripadnika. Pitanje je koja država to može da izdrži, rekao je Vučević i istakao da vraćanje vojnog roka nije u vezi sa dešavanjima na KiM.

01.02.2024

08:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija