• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti, informer.rs

01.02.2024

13:35

Ohridski sporazum ne podrazumeva da Srbija prizna tzv. Kosovo! Hil: Srbi imaju pravo na ZSO

MUP Srbije

Politika

Ohridski sporazum ne podrazumeva da Srbija prizna tzv. Kosovo! Hil: Srbi imaju pravo na ZSO

Podeli vest

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da Ohridski sporazum ne podrazumeva priznanje, već normalizaciju odnosa tzv. Kosova i Srbije.

Kako je naglasio ambasador, Srbija ima pravo na Zajednicu srpskih opština (ZSO).

- Na (tzv.) Kosovu ZSO vide kao neku vrstu Republike Srpske u BIH, ali ZSO nema nikakvu sličnost s Bosnom i Hercegovinom. Međutim, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne i na izvrtanje činjenica. Srbiji i Srbima na Kosovu najpre je stalo do obrazovanja i zdravstva i kroz ZSO imaju pravo na to - kazao je Hil.

Naglasio je da je smisao Ohridskog sporazuma "normalizacija odnosa Kosova i Srbije".

- Da ljudi, dok prelaze kontrolne punktove na graničnim prelazima ne razmišljaju o politici, već o povećanju kvaliteta svog života - naveo je on. Naglasio je da veruje u normalizaciju jer, kako je kazao, "sve je izvodljivo ako ljudi žele da razgovaraju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija