• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2024

17:36

Hrvatski političari jedva dočekali! Evo kako se rezolucija EP odnosi na vlast, Sokol se javio i otvoreno rekao: Oštro smo kritikovali Srbiju

Tanjug/AP

Politika

Hrvatski političari jedva dočekali! Evo kako se rezolucija EP odnosi na vlast, Sokol se javio i otvoreno rekao: Oštro smo kritikovali Srbiju

Podeli vest

Hrvatski zastupnik u Evropskom parlamentu Tomislav Sokol ocenio je da je izglasanom rezolucijom upućena oštra kritika Srbiji, podsećajući da je u januaru održao govor na sednici Evropskog parlamenta kada je jasno rekao da "ovakvoj Srbiji nije mesto u Europskoj uniji".

„Danas smo usvojili Rezoluciju kojom smo oštro kritikovali Srbiju. Tekst rezolucije je pažljivo sastavljen i njome se šalju tri ključne poruke. Prva je da u Srbiji nema političke stabilnosti i da joj nedostaju demokratski standardi. Druga je da je većina medija u Srbiji pod kontrolom vlasti i da je zato ugrožena sloboda medija. Treća je da će pomaka u pregovorima sa Srbijom biti samo ako se sprovedu značajne reforme“, rekao je Sokol.

Dodao je da rezolucija kritikuje i Evropsku komisiju i poverenika za proširenje zbog izostanka reakcije na izborne nepravilnosti u Srbiji.

„Evropski parlament je utvrdio da će tražiti suspenziju evropskih investicija Srbiji ako se pokaže umešanost srpskih vlasti u izborne nepravilnosti“, kazao je Sokol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija