• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2024

17:15

Vučić iz Njujorka poručio: Smetnja sam onima koji bi da kolonizuju Srbiju!

Tanjug

Politika

Vučić iz Njujorka poručio: Smetnja sam onima koji bi da kolonizuju Srbiju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na činjenicu da predstavlja smetnju onima koji bi, kako je rekao da kolonizuju Srbiju i koji bi da drugi odlučuju u ime Srbije.

- Ponosan sam na to što neću da vodim njihovu politiku, već vodim srpsku politiku. Srpska politika je budućnost Srbije - izjavio je Vučić u Njujorku na pitanje novinara da prokomentariše tvrdnje opozicije da poslednja rezolucija Evropskog parlamenta nije usmerena protiv srpskog naroda, već protiv njega. 

On je naglasio da tom rezolucijom njemu ništa nisu uradili, a da je opozicija u Evropskom parlamentu, kako je rekao, olajavala svoju zemlju i uništavala njen imidž.

- Kao predsednik Srbije služiću interesima svog naroda, nikome i nikada nikom drugom. A što se njih tiče, mislim da su ovim što su radili u Strazburu sve pokazali. Znate, oni su tražili zaustavljanje finansiranja Srbije, zaustavljanje izgradnje pruga i puteva po Srbiji. Zbog svojih jeftinih partijskih i ličnih interesa. Nikada to ne bih uradio svojoj zemlji. Nikada to nisam uradio i nikada to neću da uradim. I to pravi ogromnu razliku između nas - rekao je Vučić.

Foto: Foto: Printscreen

 

Kako je rekao, veruje da je opozicija u Strazburu nije radila ništa časno.

- Kako god okrenete, nisu radili ništa časno i dobro za našu zemlju, a ovi drugi, iz Evrope, oni su radili svoj posao - rekao je Vučić. 

Na pitanje šta misli o tome što je predsednik privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti iz Njujorka odleteo u Severnu Makedoniju da učestvuje na panelu na kome će biti i Dragan Đilas, Vučić je odgovorio da je siguran da će Đilas žestoko da mu se suprotstavi, a da samo mi to nećemo moći da čujemo. 

- Biće zajednička rezolucija protiv diktatora na Balkanu, Aleksandra Vučića, to će svi da potpišu. Ali da se ne vidi da su baš jedan ispod drugog to potpisali, to je to. Panel ni o čemu, kao i sve drugo o čemu pričaju je ni o čemu. Znate, morate da dobijete poverenje svog naroda - zaključio je Vučić. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija