• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.02.2024

20:24

Kolumnista opozicionog Danasa: Srbi su nacisti, krivi su za genocid u Srebrenici i aparthejd prema Albancima!

Printscreen

Politika

Kolumnista opozicionog Danasa: Srbi su nacisti, krivi su za genocid u Srebrenici i aparthejd prema Albancima!

Podeli vest

Nikola Krstić, kolumnista lista Danas koji se nalazi u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, u najnovijoj kolumni udario je na Srbiju i srpski narod kao nikada do sada, na sraman i podmukao način.

Izvrćući činjenice, Krstić je označio Srbe kao jedine krivce za ratove devedesetih, upoređujući ih sa nacistima, navodeći da je "ideja Krvi i Tla tada bila podignuta na najviši mogući stepen i nikada više nije spuštena" i brutalno vređajući Srpsku pravoslavnu crkvu.

- Zbog toga što osim pravoslavne vere i srpske nacije, nijedna druga se nije priznavala, a usput je bila pogodna i za uništenje, pa tako danas imamo svakojake manijake u mantijama i raznorazne velimiroviće koji nam propovedaju kako da živimo - napisao je on.

Šolakov propagandista piše i o "logorima za nesrpsko stanovništvo", optužuje Srbe za genocid u Srebrenici, proterivanje Hrvata iz Vojvodine, ali i "aparthejd prema albanskom stanovništvu" na Kosovu i Metohiji.

- Zbog toga što su se otvarali koncentracioni logori za nesrpsko stanovništvo, a danas mi pričamo o tome šta su oni nama radili. Zbog toga što su neistomišljenici i nepodobni građani prebijani, otimani i ubijeni, a danas se slično to dešava, samo u malo drugačijem obliku. Sve je to vodilo i ka tome da se u Srebrenici počini genocid. Da se po Vojvodini proteruju Hrvati. Da se na Kosovu sprovodi takav aparthejd prema albanskom stanovništvu od kojeg ni danas ne možemo da se operemo - ističe Krstić.

Na kraju navodi da se Srbi moraju suočiti sa svojom "ratnozločinačkom prošlošću", kako ističe, "prepunom jama, hladnjača, logora i mučenja".

Tačno je da je srpska istorija prepuna jama, logora i mučenja, ali su Srbi bili žrtve, i to samo zbog toga što su se krstili sa tri prsta, slavili slavu i pisali ćirilicom.

Ipak, šolakovac nijednom jedinom rečju nije pomenuo genocid nad Srbima u Jasenovcu, Jadovnu i jedinom logoru za decu na teritoriji Evrope – Jastrebarskom. Nije pomenuo ni etničko čišćenje Srba u hrvatskim zločinačkim akcijama "Bljesku" i "Oluji".

Ćutao je Krstić i o aparhejdu koji Aljbin Kurti trenutno sprovodi nad Srbima sa Kosmeta, o zabrani dinara, hapšenju i premlaćivanju naših sunarodnika i o skrnavljenju crkava i grobova.

I ne samo da je ćutao, već je našao za shodno da piše o "aparthejdu nad Albancima" baš u trenutku dok se Srbi sa Kosmeta bore za goli život pod terorom prištinskog ekstremiste.

Na sve smo to navikli, na umanjivanje i osporavanje srpskih žrtava u Šolakovim medijima, na prezir prema sopstvenoj državi i narodu. Ipak, količina ostrašćenosti kojom Krstić ispisuje redove u kojima bljuje mržnju, do sada je nezabeležena. I svakom moralnom čoveku neshvatljiva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17