• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.02.2024

21:01

Srbija je ponosna na vas! Vučić čestitao Komarovu zlato na Evropskom prvenstvu u rvanju: Pravi borci nikada ne odustaju

Tanjug

Politika

Srbija je ponosna na vas! Vučić čestitao Komarovu zlato na Evropskom prvenstvu u rvanju: Pravi borci nikada ne odustaju

Podeli vest

Rvač reprezentacije Srbije Aleksandar Komarov je na impresivan način osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 87 kilograma i na tome mu je prvi čestitao predsednik naše države, Aleksandar Vučić.

- Iskrene čestitke našem rvaču Aleksandru Komarovu na osvojenom evropskom zlatu u Bukureštu. Aleksandre, Srbija je ponosna na Vas. Pokazali ste da pravi borci nikada ne odustaju. Čekamo zlato i na Olimpijskim igrama "Pariz 2024" - poručio je Vučić putem društvene mreže "Iks", ranije poznate kao Tviter.

Komarova čuda na Evropskom prvenstvu

Podsetimo, na putu do finala Komarov je pobedio Litvanca Martinasa Nemsevičijusa sa 7:0, a zatim je bio bolji od Mađara Ištvana Takača, aktuelnog prvaka Evrope. 

To je bio prvi od podviga. Naredni se desio u četvrtfinalu.

Tada je srpski reprezentativac savladao i olimpijskog šampiona, Žana Belenjuka iz Ukrajine, sa 3:1.

U polufinalu je istim rezultatom, 3:1, pobedio Islama Abasova iz Azerbejdžana, a u borbi za zlato Komarov je finalu za protivnika imao Turčina Alija Čengiza, najbolje rangiranog rvača na svetu u ovoj kategoriji.

Iako je srpski reprezentativac tek 21. na toj listi, i ovog favorita je pobedio, i to sa 4:1, zaokruživši ovu sportsku bajku na najbolji način.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija