• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.02.2024

10:49

Dr Vojislav Šešelj: Najbolje je da se ide na nove izbore! Da li je suština pokreta "Mi - glas iz naroda" bila samo u novcu!? (VIDEO)

Masha Bandjur

Politika

Dr Vojislav Šešelj: Najbolje je da se ide na nove izbore! Da li je suština pokreta "Mi - glas iz naroda" bila samo u novcu!? (VIDEO)

Podeli vest

Onaj koji odluči da uđe u politiku, trebalo bi pre svega da ima odgovornost prema svojim biračima. Međutim, dešavanja od prošle nedelje nam govore suprotno. Izgleda da je suština u kasi i novcu koji se dobija. Da li je žiro račun i novac glavni problem i zbog čega se priča o svemu, samo ne o izneverenim glasovima i prevarenim ljudima koji su poverovali u priču pokreta Mi - Glas iz naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su prof. dr Vojislav Šešelj, predsednik SRS-a i pukovnik, član "Mi - glas iz naroda", Žarko Pecić.

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj za "Mi - glas iz naroda" rekao je da je to najmanji pokret oko koga se digla najveća galama.

Foto: Masha Bandjur

Vojislav Šešelj

-Ja sam to prognozirao. Rekao sam da očekujem da će se oni vrlo brzo raspasti jer su oni svi jako strogi individualisti. Nemam ništa protiv tog pokreta, mada se ne slažem sa nekim idejama Nestorovića, kao što je njegova ideja da su ljudi sa plavim očima vanzemaljci, a posebno to što je on istaknuti antivakser. Umrlo je petoro dece od velikog kašlja. Ko je kriv za to? Roditelji! Ja sam odrastao u porodici radničko - seljačkoj i vakcinisan sam protiv svega što je moglo. Tuberkuloza je iskorenjena vakcinom. On radi neke stvari mnogo pogrešno i to mi se ne sviđa. Nisu oni još stigli da dele neki novac. Tek onda bi bilo gužve. Ako su mislili da taj novac može da se deli, oni su mnogo pogrešili. Taj novac se troši strogo namenski i mora da ima priznanicu, inače odoše oni u zatvor. Mi nikada nismo plaćali kafanske račune stranačkim novcem- rekao je Vojislav Šešelj.

On je naveo da se ovaj pokret već raspao na tri grupe i da nema dalje kud.

Foto: Masha Bandjur

-Ja poznajem skoro sve koji su postali poslanici. Za svakog od njih mislim da su iskreni srpski patrioti i ne mogu ništa loše za njih da kažem. Očekujem da će biti raspisani ponovni izbori. Naprednjaci su zamislili da ova vlast traje pune četiri godine, a ne da se raspadne. Najbolje je da se ide na nove izbore. Ja apelujem da se napravi što šira koalicija patriotskih stranaka. Miloš Jovanović i ostali ne dolaze u obzir jer su se pokazali kao izdajnici. Možda Nestorović očekuje da će dobiti sada više glasova nego ranije, ali to nema šanse da se desi. Neka Nestorović radi šta hoće, ali bi za Srbiju i Beograd bilo dobro da imamo stabilnu vlast koja će voditi Beograd. Ipak, treba da se kontroliše kako se troši taj novac- rekao je dr Vojislav Šešelj.

Pukovnik, član Mi - glas iz naroda Žarko Pecić rekao je da je u pokret ušao na nagovor prijatelja Aleksandra Pavića.

-Preko dvadeset godina se družim sa njim. Učestvovali smo zajedno u mnogim akcijama. Uspeli smo da se izborimo za to da vi ne morate da uzimate ličnu kartu sa čipom. Na taj njegov nagovor ja sam ušao u ovaj pokret. Među ovih sedam članova pokreta, moj dobar prijatelj je Mitar Kovač. Ja sam uvek uz Pavića! Kad je bila predizborna kampanja, ja sam bio zadužen za prikupljanje potpisa. Tu sam se angažovao maksimalno. Putovao sam po gradovima sa Stanojevićem i Kovačem i vršili smo kampanju. Nisam bio tu kada je bilo glasanje. Bio sam u Americi. Kada sam se vratio saznao sam da ima problema u pokretu. Branko Pavlović je pokušao da reorganizuje tu priču u pokretu. Sastao sam se sa njim sutradan i čuo sam njegovu verziju. Video sam tada da je počeo raskol- rekao je Žarko Pecić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vučić: Uskoro avio-linija Beograd-Šangaj
Politika

Vučić: Uskoro avio-linija Beograd-Šangaj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vrlo brzo biti uvedena direktna avio-linija između Beograda i Šangaja i pozvao građane Kine da u što većem broju posete Srbiju.

24.02.2024

22:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija