• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2024

19:35

Nastavlja se Kurtijev teror nad Srbima na KiM: Zapaljen objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića- Oglasila se Kancelarija za KiM!

EPA

Politika

Nastavlja se Kurtijev teror nad Srbima na KiM: Zapaljen objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića- Oglasila se Kancelarija za KiM!

Podeli vest

U toku prethodne noći zapaljen je pomoćni objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića, u selu Klina i tom prilikom izgorelo je nekoliko stotina bala sena koje su tu bile smeštene, a uništen je i objekat, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, napominjući da raznim provokacijama, albanski ekstremisti žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća.

Kako se navodi u saopštenju, Dončić nije bio kod kuće u trenutku kada je požar podmetnut i jutros je zatekao štetu koju je prijavio policiji.

Dodaje se da je ovaj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju uneo nemir u porodicu Dončić ali i na ostale srpske povratnike u Klini.

- Učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća. Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga, već želi samo ono što mu pripada, a upravo su mu sva ljudska prava narušena - ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbednosnu atmosferu na prostoru KiM, a nesumnjivo dolazi kao direktna posledica retorike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i jedine politike koju on sprovodi, politike koja je, kako se navodi, uperena protiv srpskog naroda.

- Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu  politiku nasilja prema Srbima na prostoru KiM - zaključuje se u saopštenju.

Kancelarija za KiM će pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu koju je pretrpela i pružiće svu podršku, kako bi ovi ljudi odoleli svim pritiscima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija