• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2024

09:51

Građani i dalje čekaju svoj dinar! Ispred ekspoziture PŠ u Zubinom Potoku jutros najviše žena zaposlenih u "Jumku" (FOTO)

TV Most

Politika

Građani i dalje čekaju svoj dinar! Ispred ekspoziture PŠ u Zubinom Potoku jutros najviše žena zaposlenih u "Jumku" (FOTO)

Podeli vest

Ispred filijale Banke Poštanske štedionice u Zubinom Potoku i jutros se okupilo stotinak građana, među kojima je najviše žena, zaposlenih u pogonima tekstilne industrije , "Jumko", kako bi pokušali da dobiju svoj teško zarađeni novac, čiju isplatu obezbeđuje država Srbija.

Odluka tzv. Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe bilo koje druge valute osim evra u platnom prometu od 1. februara, direktno je ugrozila egzistenciju zaposlenih, korisnika socijalnih davanja i drugih prinadležnosti koje stižu iz Srbije.

Foto: TV Most

 

Radnice tekstilnog kombinata "Jumko" ističu da drugih primanja nemaju i da su dinarska sredstva jedini prihod, od koga hrane decu, kupuju lekove i plaćaju dažbine.

- Priština nam svakodnevno daje do znanja da pokušava da nam zatvori sva vrata pomoći, kao i da za nas nema mesta na ovim prostorima - ističe jedna od radnica "Jumka", Stana Đukić.

Dodaje da je plata bila pre nekoliko dana, ali da nisu bili u mogućnosti da je podignu.

- Neko može da ode do centralne Srbije po novac, ali većina ne - kaže ona. 

Foto: TV Most

 

Okupljeni Srbi navode i da mnogi od njih nisu u stanju da za svoj novac idu u Srbiju, jer nemaju sredstava za put i da će se, ako se nerazumna odluka Prištine o ukidanju dinara na povuče, na tlu Evrope, u 21. veku dogoditi humanitarna katastrofa koja je izazvana, kako bi se Srbi naterali da odu sa Kosova.

- Ali, Kurti ne zna koliko su Srbi ponosni i tvrdoglavi kada ih na nešto primoravaju, naročito kada pokušavaju da im uzmu ono što je njihovo. Zato mu poručujemo da nećemo otići ni po cenu da budemo gladni - kaže jedan meštanin Zubinog Potoka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija