• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2024

13:37

Propao prljavi trik Vjose Osmani! Prihvaćen Vučićev predlog u Tirani - Iz deklaracije izbačena tačka 11!

printscreen

Politika

Propao prljavi trik Vjose Osmani! Prihvaćen Vučićev predlog u Tirani - Iz deklaracije izbačena tačka 11!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas u Tirani na Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i liderima 13 evropskih zemalja i zvaničnicima EU.

Predsednik se, inače, borio svim silama da se nekoliko stavki izbaci iz deklaracije, a Srbija je jedina zemlja koja se borila da se izbace delovi deklaracije.

- Ne znam koliko ste mogli da vidite, ali imali smo sastanak, ceo dan, celu noć i jutros, trajali su razgovori oko deklaracije. Prihvaćeni su predlozi da se izbaci tačka 11 o Ruskoj Federaciji. Uprkos želji da podržimo međunarodno pravo, nismo mogli. Nema sankcija, ne pominju se sankcije, što je za nas važno, ne pominje se ruski maligni uticaj. Mi smo jedina zemlja ovde koja neće u NATO, naš narod zna zbog čega. Ukrajini danas nije lako, i Ukrajini mi nemamo šta da zamerimo - rekao je predsednik.

- Kada smo sve dogovorili da ne bude, Osmani je tražila da se ponovo glasa o tome, ali joj nije prošlo. To je ta vrsta pristupa u kojem svaki put mora da se vrši žestok pritisak na našu zemlju. Kada bih vam rekao čiji je predlog bio prvi za sankcije, najmoćniji ljudi su to tražili - objasnio je predsednik Vučić i dodao: 

- Ili imate politiku, ili nemate politiku, niste vi heroj niti bilo čiji poslušnik. Jedino što možete da radite je da se borite za svoju politiku. Danas imamo mnogo posla. Od sedam sati, ide nam Zapadni Balkan, EU samit. One priče koje su realne. Ima onih što sanjaju snove da će prekosutra ući u EU. Ja da se pravim glup i blesav pred našim narodom ne mogu. Ako dovedemo proizvođača automobila, a ne možemo jer ne može 55 odsto delova da pravi u Srbiji, a mi nismo u EU, onda kada izvodi ide 10 odsto dažbina. Bavimo se tim stvarima, jer onda možemo da privučemo i Japance i Nemce. Ako to uspemo da uradimo do kraja godine, to su veliki rezultati.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija