• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2024

11:15

Tužiteljki Božović preti disciplinski postupak! Na Šolakovoj televiziji plasira spinove u korist Proglasa

ATAIMAGES

Politika

Tužiteljki Božović preti disciplinski postupak! Na Šolakovoj televiziji plasira spinove u korist Proglasa

Podeli vest

Tužiteljka Milena Božović gostovala je jutros na tajkunskoj televiziji N1 gde je govorila da Više javno tužilaštvo (VJT) treba da proverava slučaj Male Krsne, plasirajući spinove u korist Proglasa!

Ona je tokom gostovanja rekla da za njih nije dovoljan odgovor VJT u kom su za N1 naveli da u ovom slučaju „ne proističu indicije da je izvršeno bilo koje krivično delo iz nadležnosti VJT u Beogradu, odnosno Odeljenja za borbu protiv korupcije ovog tužilaštva.

O tome je govorila na tajkunskoj televiziji, a iz Višeg javnog Tužilaštva kažu da je to što je govorila osnov za disciplinsku odgovornost.

– Više javno tužilaštvo u Beogradu smatra da je neovlašćeni nastup javnog tužioca Milene Božović u emisiji „Iza vesti“ kod autorke Danice Vučenić kršenje etičkog kodeksa javnih tužilaca i osnov za disciplinsku odgovornost čije iniciranje će biti razmotreno u narednom periodu.

Kako navode, sama najava gostovanja javnog tužioca Milene Božović u ovoj emisiji neprihvatljiva, kao i njen nastup u toj emisiji.

Komentarisanje predmeta kod koga je istraga aktuelno u toku, a odnosi se na ubistvo kik-boksera reprezentativca Srbije Stefana Savića, predstavlja disciplinski prekršaj iz člana 115. st. 1. tačka 19 Zakona o javnom tužilaštvu – kažu iz VJT.

– U pogledu navoda Milene Božović da je VJT u Beogradu trebalo da istraži slučaj „Mala Krsna“ i da naše saopštenje nije dovoljno, navodimo da se radi o političkom spinu, to jest zloupotrebi javnotužilačke funkcije u dnevnopolitičke svrhe i svrstavanje na stranu političkih stranaka i ostalih političkih subjekata kao što je tzv. PROGLAS, što je suprotno načelu nepristrasnosti koje propisuje Etički kodeks javnih tužilaca i ugrožavanje poverenja građana u javno tužilaštvo, i takođe je osnov za disciplinsku odgovornost iz čl. 115. st. 1. tačka 11. Zakona o javnom tužilaštvu.

– Tvrdnje o navodnom obračunu sa „nepodobnom tužiteljkom“ zloupotrebom predmeta u kome se vodi aktuelna istraga su medijski spin i netačne informacije kojima pokriva svoje propuste koji se odnose na neizlazak na uviđaj i njegovo prepuštanje policiji, kao i dostavljanje sudu nepotpunog i nepravilnog predloga za određivanje pritvora i izdavanje poternice za izvršiocima krivičnog dela koja je ispravljena tek nakon intervencije rukovdstva VJT u Beogradu. Podsećanja radi, da je neosnovano odbijanje vršenja poverenog zadatka ili posla disciplinski prekršaj iz čl. 115. st. 1 tačka 5.ZJT.

Podsetimo, povodom medijskih priloga o prebacivanju prebivališta birača iz Male Krsne u beogradsku opštinu Voždovac koji se objavljuju na opozicionim medijima, sinoć je reagovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla da je u poslednja 72 sata u Beogradu za glasanje registrovana samo jedna osoba iz Male Krsne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija