• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.03.2024

11:33

Palma: Opozicija može da traži sve, ali volju naroda da promeni ne može

printscreen

Politika

Palma: Opozicija može da traži sve, ali volju naroda da promeni ne može

Podeli vest

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije je, gostujući na Televiziji Pink, o ponašanju srpske opozicije izjavio da mu nije jasan njen stav, jer su oni tažili da se beogradski izbori ponove i da se ti izbori sada ponavljaju.

Marković je kazao da oni na njih nisu hteli da izadju 28. aprila,  jer do tada kao ne mogu da se spreme, a sada kako je rekao  ne ogovara im ni 2. jun.

- Jedino što njima odgovara je da izbori ne budu i da ih neko bez izbora uvede u Skupštinu grada Beograda. Oni danas traže prelaznu vladu,  ministarstvo policije, za državnu upravu,  a zna se da se prelazna vlada formira u državama gde nema većine. Kod nas je više nego jasno i razlika je od preko milion glasova u korist vladajuće koalicije. Očigledno da njima treba ministarstvo policije kako bi zaštitili ove koji tuku žene po ulicama, a upravo se oni zovu Srbija protiv nasilja, pa šta je ovo što rade sada, to je njihov program za budućnost - ocenio je Marković.

- Što se tiče sednica Skupštine Srbije, opozicija od parlamenta pravi cirkus, poziva  se na Vijolu Fon Kramon, a njeno mišljenje nam ne znači ništa. Mi se držimo našeg ustava i poslovnika o radu Skupštine Srbije. Ne može Evropski parlament da određuje kako i šta treba da se radi u Srbiji. U ponedeljak je nastavak sednice i opozicija će  svirati u pištaljke i pokušati da zaustavi rad parlamenta. Oni u parlamentu nisu zapostavljeni imaju članove i predsednike odbora, imaju pravo na potpredsenike. Opozicija ovo što priča to ne prolazi kod gradjana Srbije i oni neće moći da zaustave napredak Srbije i dolazak investitora. Ja sam zato da se mi borimo delima, programom, da vidimo šta su naše poruke Evropi, dok opozicija traži da nam se ukinu predpristupni fondovi EU, a taj novac direktno ide srpskim poljoprivrednicima i privrednicima. Sve oni mogu da traže, ali da promene volju naroda ne može nikada - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Govoreći o predsedniku Aleksandru Vučiću,  Marković je istakao da se on razlikuje od bivših srpkih predsednika po tome što ne radi po diktatu zapada.

Kazao je da Vučić i Ivica Dačić mogu sa pravom da se zovu lideri zbog onog što su učinili za Srbiju. Dela su pokazatelj svega i upitao kritičare zašto onda posećuju Beograd na vodi a ko je to nešto što nije dobro. Marković se osvrnuo i na pokret ’’MI Glas naroda’’.

- Ko su oni. U politici moraš da budeš državotvoran, a to znači da podržiš ono što su interesi Srbije i Beograda, čini mi se da je za njih  i opoziciju državotvornost samo da prisvoje što više para. Setite se izjava doktora Nestorovića u vreme korone kada je pozivao da se poseti Milano u kojem je tada najviše ljudi dnevno umiralo od tog virusa. Zbog takvih i sličnih izjava sada nam roditelji ne vakcinišu decu - zaključio je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17