• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.03.2024

19:02

Vučić: Početkom maja Vaskršnji sabor Srbije i RS, donosimo odluke o opstanku Srba na svojim ognjištima

printscreen

Politika

Vučić: Početkom maja Vaskršnji sabor Srbije i RS, donosimo odluke o opstanku Srba na svojim ognjištima

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će 5. i 6. maja biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske, na kojem će biti donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na ognjištima, ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine.

To je ishod današnjeg razgovora predsednika Vučića sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom SPC Porfirijem.

– Posle višesatnih razgovora koje smo Dodik i ja, u prisustvu patrijarha Porfirija, danas imali, donet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske – naveo je Vučić, a saopštila pres služba predsednika.

Na tom Saboru će biti donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine, napomenuo je Vučić.

Dodao je da će nova Vlada Srbije i Vlada RS pripremiti deklaraciju i moguće druge pravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje skupštinama Srbije i RS.

Preneo je da su on i Dodik, patrijarha Porfirija upoznali sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od njega zatražili blagoslov i podršku SPC.

– O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost – dodao je predsenik Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Snimak otimanja dece nije nastao u Srbiji! Oglasio se MUP: Osumnjičeni odranije poznat policiji (FOTO)
Politika

Snimak otimanja dece nije nastao u Srbiji! Oglasio se MUP: Osumnjičeni odranije poznat policiji (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su I.T. iz Vrnjačke Banje i njegovu suprugu T.T. zaposlenu u ovoj lokalnoj samoupravi kao osumnjičene da su njen profil na društvenoj mreži iskoristili za objavu video snimka, za koji navode da je u pitanju otimanje deteta od majke mimo njegove volje i to od strane srpske policije, kao i za pretnje predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i pripadnicima policije.

18.03.2024

18:38

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija