• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2024

10:21

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost! Dačić: Nema naših državljana na spisku poginulih u Moskvi, za sada!

Printscreen

Politika

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost! Dačić: Nema naših državljana na spisku poginulih u Moskvi, za sada!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedava sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sednica je počela u 9 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Podsetimo, predsednik Vučić je sinoć za TV Prvu izjavio je da ima više razloga zašto je sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a ne samo teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod.

 

Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

- Ostajemo pri izjavi od sinoć, među građanima koji su stradali, nema naših državljana. Postoji informacija da je jedan naš državljanin bio prisutan na tom događaju - rekao je Dačić. 

- Nema naših državljana na spisku poginulih, za sada! 

- Na osnovu bezbednosnih procena, donosiće se mere. Neki skupovi će se održavati, neki neće. Ostaje fudbalska utakmica koja je predviđena za danas - rekao je Dačić, odgovarajući na pitanje novinara. 

- 25. godišnjica od bombardovanja biće obeležena posebnim skupom, na kom će govoriti Aleksandar Vučić. Ja ću ići na sednicu Saveta nacionalne bezbednosti. Sednica je zakazana, ali uz brojne naznake da će brpojne zapadne zemlje postaviti pitanje svrhu održavanja te sednice. Naša je obaveza da idemo. Mi smo spremni da učestvujemo na sednici, a da li će doći do nje, to je pitanje velikih sila - istakao je Dačić i dodao: 

- Nemamo ništa protiv da na toj sednici učestvuju razni briferi, jedino smatradmo da treba da se vodi računa o tome. To je sednica koja je posvećena NATO agresiji, tako da predstavnici Prištine nema šta da traže na tom sastanku.

- To je bio dan posle prijateljske utakmice, gde je mnogo naših ljudi bilo prisutno, bile su i vaše kolege iz nekoliko medija, ništa niej nagoveštavalo. Bio sam i ja iznenađen, nisam primetio neke teže mere, kao da se ništa ne dešava. Mi smo u kontaktu sa ambasadom, oni nemaju nikakve nove informacije, znači na tom spisku nema poginulih naših državljana. Teško je sada davati savete, mislim da je već svima jasno. Mi smao građane pozivamo na oprez i da ne putuju ako nemaju nekakve hitne obaveze. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15