• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

12:08

Rukopis napadača ukazuje na Bliski Istok! Advokat Petronijević povodom masakra u Moskvi

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Rukopis napadača ukazuje na Bliski Istok! Advokat Petronijević povodom masakra u Moskvi

Podeli vest

Advokat Goran Petronijević koji se nalazi u Moskvi, ocenio je danas da teroristički napad u Moskvi nosi "očigledan rukopis koji potiče sa Bliskog Istoka".

"Ono što se može sada videti jeste očigledan rukopis koji potiče sa Bliskog Istoka i njihovih terorističkih organizacija. Pre svega sumnja se na ISIS, posebno imajući u vidu informaciju koja je već dospela i u medije da je pre mesec dana iz američkih zatvora u Gvantahamu, u Iraku, i Siriji pušten veći broj ISIS-ovih zatvorenika koji su se tamo nalazili", rekao je Petronijević za Tanjug.

Dodao je da se u Moskvi o tome šaljivo govori u stilu da, ako su ih oni pustili, onda ih nisu pustili na odmor, već verovatno sa određenim zadacima pa se sada sumnja upućuje na tu stranu.

"Dosta municije i ostale vojne opreme koje su imali za sobom nije potrošeno, što  govori da je verovatno njihov akt trebalo da bude još teži i još gori", rekao je Petronijević. 

On je naveo da je, prema pronađenom naoružanju, jasno da su oni imali kalašnjikove, a jedan je imao i lovački karabin 12 mm, što prema njegovim rečima pokazuje da nisu imali samo vojničko oružje, već i oružje koje je pribavljeno ili napravljeno ad hok.

Prema njegovim rečima, u Moskvi se gleda i koja od zemalja ili koji region izražava saučešće i osuđuje ovaj akt, što je civilizacijski potez svake države i svakog državnika i, kako se vrlo interesantno zapaža, da jedine dve države koje do sada to nisu učinile su Velika Britanija i Sjedinjene Države."

"Čak se i Ukrajina ogradila od ovoga. Njene službe bezbednosti su rekle da one nemaju nikakve veze sa ovim, iako je jučerašnji dan bio jedan od težih dana u smislu gađanja vojnih objekata, skladišta i slično koje su ruske snage gađale visokopreciznim dalekometnim raketama", rekao je Petronijević.

Ocenio je da nije isključeno da je upravo ta činjenica iskorišćena da bi se ovakav akt prebacio ili usmerila pažnja po sistemu lažne zastave, na Ukrajinu, ali, kako je dodao, u Moskvi najveći deo analitičara i bezbednosnih stručnjaka koji se time bave, smatra da ono što se sinoć desilo u Moskvi nema veze sa Ukrajinom. 

Naveo je da se za sada traga za izvršiocima, da ima dosta podataka o njima ali budući da je reč o velikom gradu, sa ogromnim brojem stanovnika, sadašnje traženje je kao da se traži igla u plastu sena. 

"Činjenica jeste da je u uslovima kada se zemlja nalazi u stanju u kakvom je Rusija malo neodgovorno organizovati ovakve velike masovne skupove. Obezbeđenje koje je bilo na ulazu, očigledno je bilo samo sa motorolama, znači sredstvima veze i nekim kratkim naoružanjem i nije moglo da pružiti otpor teroristima", rekao je Petronijević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17