• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

13:42

Srbija je svinjac! Pogledajte kakve je još gadosti o srpskom narodu izgovorio Dinko Gruhonjić u Dubrovniku! (VIDEO)

Printskrin

Politika

Srbija je svinjac! Pogledajte kakve je još gadosti o srpskom narodu izgovorio Dinko Gruhonjić u Dubrovniku! (VIDEO)

Podeli vest

“Lepo ime” Dinka Šakića, ustaškog zlikovca i upravnika Jasenovca, pretvaranje srpskih crkava u pabove i vređanje Aleksandra Vučića nisu jedine gadosti koje je novinar Dinko Gruhonjić izgovorio o Srbiji, Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na antisrpskom festivalu “Rebedu” prošle godine u Dubrovniku.

Iako su u odbranu Gruhonjića stali Marinika Tepić i njena lista “Srbija protiv nasilja”, kao i niz prozapadnih NVO, medija i pojedinaca, upirući se iz petnih žila da dokažu da su Gruhonjićeve reči izvučene iz konteksta, novi video nedvosmisleno demantuje te njihove tvrdnje.

Naime, na snimku koji se danas pojavio na društvenim mrežama kristalno jasno se vidi da je i sam kontekst Gruhonjićevog nastupa bio širenje mržnje prema svemu srpskom.
Iz njegovih reči proizlazi da on Vojvodinu ne doživljava kao Srbiju, već i dalje kao deo davno raspalog austrougarskog carstva.

Za Gruhonjića je tako Marija Terezija “majka naša jedina”, a Srbija i Srbi, pre svih oni iz Republike Srpske, svojevrsni okupatori i “srbizatori” Vojvodine. Patrijarh Porfirije za njega je produžena ruka vladike Irineja Bulovića, kog je nazvao “zlim čarobnjakom Sarumanom”, dok za Srpska pravoslavnu crkvu kaže da gradnjom crkava u Vojvodini “zapišava teritoriju”.

Vrhunac mržnje prema zemlji i narodu koji su ga devedesetih godina prošlog veka prihvatili raširenih ruku, Gruhonjić je demonstrirao na kraju tribine, kada je Srbiju uporedio sa svinjcem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija