• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nsuzivo.rs

29.03.2024

09:50

Skandalozno! Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu prostački vređao novinarku!

nsuzivo.rs

Politika

Skandalozno! Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu prostački vređao novinarku!

Podeli vest

Da mržnja Dinka Gruhonjića rađa novu mržnju dokaz je nekulturno i skandalozno ponašanje Pavla Sekeruša, profesora Filozofskog fakulteta i muža dekanice Ivane Živančević Sekeruš.

Da ostavimo po strani nepotizam, po čemu je Filozofski fakultet itekako poznat, skandalozno je da jedan profesor koji treba da bude primer svojim studentima prostački vređa žene.

Ova priča dodatno dobija na težini kada su uvrede upućene ženi, Emiliji Marić koja se nalazi  na svom radnom zadatku novinara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Ko je Pavle Sekeruš?

Profesor Pavle Sekeruš je redovni profesor na Odseku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Od 2016. godine je direktor Frankofonog univerzitetskog centra, a da bi ostao angažovan na Filozofskom fakultetu nakon odlaska u penziju zahvaljujući supruzi koja je ujedno i dekan Filozofskog fakulteta, postaje osnivač Odseka za italijanske i iberoameričke studije.

Nakon ovakvog skandaloznog ponašanja, vređanja žene, ali i krajnje sumnjivog odnosa bračnog para Sekeruš, Etička komisija Filozofskog fakulteta bi trebala da konsultuje Kodeks o akademskom integritetu i njegov član 24 koji govori o privatnom interesu koji predstavlja bilo koji oblik ostvarenja koristi ili pogodnosti za člana akademske zajednice ili sa njim povezanog lica, koji se ostvaruje u obavljanju profesionalnog rada ili ispunjavanju akademskih dužnosti na ustanovi ili Univerzitetu.

Povezanim licima smatraju se osobe koje su sa članom akademske zajednice:

– u braku ili vanbračnoj zajednici;

Filozofski fakultet generator govora mržnje i nasilnog ponašanja

Nekulturno ponašanje Pavla Sekeruša nije izolovan slučaj. Tokom jučerašnjeg dana na Filozofskom fakultetu se desio incident kada je profesor Željko Marković sa Odseka za srpski jezik i lingvistiku fizički nasrnuo na više studenata. Ovaj napad možete da pogledate u videu ispod:

Ono što Pavle Sekeruš očigledno nije naučio do sada, jeste da lepota ne znači imati lepo lice. Ona znači imati lep um, lepo srce i najbitnije od svega, prelepu dušu.

A ono što svi moramo da naučimo jeste da mržnja rađa mržnju i da svi, a naročito oni koji treba da vaspitaju našu decu moraju biti najoštrije sankcionisani kada propagiraju govor mržnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija