• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.04.2024

08:09

Vučić je opet bio u pravu! Manijak Kurti sprema tužbe protiv Srbije, Vjosa počela sa kampanjom - napravili dokumentarac o navodnim masovnim silovanjima?!?

Fotoilustracija/Reuter/Insajder

Politika

Vučić je opet bio u pravu! Manijak Kurti sprema tužbe protiv Srbije, Vjosa počela sa kampanjom - napravili dokumentarac o navodnim masovnim silovanjima?!?

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić još jednom je pokazao koliko dobro barata politikom i koliko razume postupke, namere i poruke koje nam dolaze.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je bio u pravu! Ovoga puta, nije se prevario kada je rekao da Aljbin Kurti sprema tužbe protiv Srbije i da će za koristiti Savet Evrope.

Kao što se može videti, Vjosa Osmani je već krenula u kampanju - napravili su dokumentarac o navodnim masovnim silovanjima?!?

Foto: printscreen

 

Podsetimo, predsednik Vučić je rekao da se Srbija ne boji tužbi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, ali da on baš sada preti tužbom za novodne ratne zločine i genocid, jer će mu ulazak u Savet Evrope omogućiti da koristi institucije te organizacije.

 

Vučić je rekao da Kurti sada preti tužbom zbog toga što su mu izvestiteljka za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope Dora Bakojani i zapadne sile omogućile da uđe u tu organizaciju pa će da koristi njene institucije da preko njih podiže tužbene zahteve protiv Srbije.

Kako je Vučić istakao, Kurti je do sada čekao da neka druga zemlja podnese tužbu za navodni genocid, s obzirom na to da Ujedinjenje nacije ne priznaju Kosovo kao posebnu državu.

- On je čekao da neka druga zemlja podnese tužbu za genocid, jer Aljbin Kurti nije priznata zemlja u UN i ne može da podnese tužbu pred Međunarodnim krivičnim sudom. To može neko drugi u njegovo ime, što nije lako, već preteško političko pitanje - rekao je on dodajući da Kurti sada želi da za to iskoristi Savet Evrope.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija