• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.04.2024

14:43

Radi i tokom pauze! Brnabić primila delegaciju studenata i profesora Stenford univerziteta

Tanjug/ Vladimir Šporčić

Politika

Radi i tokom pauze! Brnabić primila delegaciju studenata i profesora Stenford univerziteta

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, u pauzi u radu Kolegijuma, razgovarala je danas u Skupštini Srbije sa grupom od 30 studenata i profesora sa Stenforda univerziteta i pozvala ih da što češće dolaze u Srbiju.

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić odredila je pauzu u radu današnjeg Kolegijuma, na kojem učestvuju šefovi poslaničkih grupa u parlamentu, a o kojem se razgovara o primeni daljih preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR). Nastavak Kolegijuma zakazan je za 15.30. Detaljnije pročitajte OVDE.

Brnabić je istakla da je njihova poseta za nju uzbudljiva prilika da čuje njihovo mišljenje o regionu i o Srbiji.

- I nadam se da ćete se, iako je većina vas prvi put u Srbiji, stalno vraćati sa svojim prijateljima i porodicama. A možda i ostanete i radite ovde, što je nešto što je zaista u našem interesu. I trudimo se da privučemo ljude, poput vas, da dođu u Srbiju, ostanu u njoj da žive, investiraju u Srbiju, rade iz Srbije. I nadam se da će naš današnji susret barem malo doprineti tome - rekla je predsednica Skupštine.

Brnabić je rekla i da voli američki obrazovni sistem, da joj je draži od sistema u Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Obrazovni sistem SAD jedan je od najboljih na svetu zato što omogućava dijalog, misaoni proces i mnogo primera studija slučaja iz stvarnog života koji vam mogu više pomoći. I kao premijer pokušavala sam da menjam i reformišem obrazovni sistem, kako bismo ga učinili praktičnijim i pragmatičnijim - navela je Brnabić.

Foto: Tanjug/ Vladimir Šporčić

 

Ona je rekla i da je u svom radu u profesionalnoj karijeri, a zatim kao ministarka i premijerka, primenila znanje koje je stekla iz MBA kurseva, posebno iz njenog omiljenog predmeta, ekonomije i javnih politika.

- Prvo kao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a zatim kao premijer skoro sedam godina. A sada kao predsednik Narodne skupštine, što je drugačiji posao. Biti premijer više znači biti menadžer, tehnokrata, a Narodna skupština je nešto što je u suštini srž politike. Trebaće mi malo vremena da se naviknem - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/ Vladimir Šporčić

 

Naglasila je da je kao premijer, pokušavala da menja i reformiše obrazovni sistem kako bi ga učinili praktičnijim i pragmatičnijim.

- I tim promenama počinjemo transformaciju našeg društva i naše privrede zasnovane na znanju i inovacijama i kreativnim industrijama. I videli smo fantastične rezultate. Samo za sedam godina, IKT sektor je postao najbrže rastuća industrija u Srbiji. Ubedljivo najveći neto izvoznik. A kada sam ja preuzela mesto premijera 2017. godine, svi su o Srbiji mislili uglavnom kao o poljoprivrednoj zemlji, a sada kao o zemlji koja ima mnogo toga da ponudi u smislu inovacija i informacionih tehnologija - poručila je Brnabić.

Dodala je da je sledeća velika stvar za budućnost zemlje više ulaganja u veštačku inteligenciju i biotehnologiju. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija