• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.04.2024

10:37

SRAMNO, BEDNO, JADNO! Tajkunski N1 u kampanji da proglasi Srbe za genocidan narod: Žestoko napali i izvređali Vučića jer se bori protiv rezolucije UN!

printscreen

Politika

SRAMNO, BEDNO, JADNO! Tajkunski N1 u kampanji da proglasi Srbe za genocidan narod: Žestoko napali i izvređali Vučića jer se bori protiv rezolucije UN!

Podeli vest

Tajkunska televizija N1, koja se neretko poklapa sa antisrpskim stavovima koji dolaze iz regiona, ugostila je Sofiju Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava koja se potrudila da ubedi gledaoce da su Srbi genocidan narod i da je ono što se dogodilo 1995. godine u Srbrenici zapravo bio genocid.

- Ono što ja vidim kao povod da se na ovakav način o ovoj temi izveštava i da se ona na ovakav način koristi jeste što uopšte imamo razgovor o Srebrenici i o onome što se tamo dogodilo 1995. godine. Mi se ovde već dugi niz godina igramo te igre je l' strašan strašan zločin, je l' genocid, je l' ovo, je l' ono... Nekako, stalno oko toga se pravi jedna fama, pravi se jedna ujdurma. Taj genocid je presuđen, to je jedan od najdokumentovanijih zločina u istoriji. Aleksandar Vučić, koji je predsedni ove zemlje, ovo konkretno radi i diže ovaj razgovor na ovaj nivo iznoseći gomilu neistina. To su vrlo manipulativni podaci. Ne vidim zašto bi ijedna osoba koja ima minimum ljudskog dostojanstva i čovečnosti bila protiv ove rezolucije. Štitimo nas tako što ćemo da gazimo preko leševa i preko svih drugih ljudi. Stvarno, ovo više nema smisla - rekla je i dodala:

- Ujedinjene nacije su osnovale sud koji je sudio i koji je doneo presudu o tome da je Srebrenica genocid, u ovom slučaju mislim na Međonarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, a Narodna skupština Republike Srbije je usvojila Deklaraciju o Srebrenici u kojoj piše da je za nas Srebrenica zločin na način na koji je to utvrđeno u presudi Međunarodnog suda pravde, što je genocid. Znači, to je kraj priče, nema tu šta sad mi da se mislimo - rekla je Todorović. 

Podsetimo, Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, potpisala je 2016. godine Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za genocid.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Velike sile žele da proglase Srbe za genocidan narod! 2015. ruski veto spasao Srbiju! Šta će biti danas? (VIDEO)
Live TV

Velike sile žele da proglase Srbe za genocidan narod! 2015. ruski veto spasao Srbiju! Šta će biti danas? (VIDEO)

Trenutno svedočimo napadima na srpstvo i na sve tekovine srpskog naroda. Srpstvo je na udaru moćnika. Gosti "Info večeri" koji su govorili o ovoj temi bili su Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost, politički analitičar Nebojša Obrknežev i predsednik Saveza Srba u Sloveniji, Vladimir Kokanović. Putem vajber uključenja u program su se javili novinar iz Minhena Vlastimir Vidić i Vladislav Dajković, "Slobodna Crna Gora".

11.04.2024

22:24

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15