• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2024

15:39

Ministar Milićević u Temišvaru: Savez Srba Rumunije će i ove godine učestvovati u realizaciji letnjih kampova za decu iz dijaspore koji će biti održani širom Srbije

Vlada Srbije

Politika

Ministar Milićević u Temišvaru: Savez Srba Rumunije će i ove godine učestvovati u realizaciji letnjih kampova za decu iz dijaspore koji će biti održani širom Srbije

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je danas Temišvar gde je sastao sa predstavnicima Saveza Srba Rumunije i Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve.

Ministra je u ime vladike Lukijana primio arhijerejski zamenik protojerej stavrofor Marinko Markov koji se zahvalio Vladi Srbije i ministru Milićeviću na veoma uspešnoj saradnji. Ministar Milićević posebno je istakao značaj SPC  za naše sunarodnike gde god živeli. 

Predsednik Saveza Srba Rumunije Ognjan Krstić sa saradnicima dočekao je ministra Milićevića, koji je ispunio ranije dato obećanje i danas doneo lektire i udžbenike za učenike srpske škole u Temišvaru.

- Savez Srba Rumunije će i ove godine učestvovati u realizaciji letnjih kampova za decu iz dijaspore koji će biti održani širom Srbije. Razgovarali smo i o našoj podršci važnim projektima koje gospodin Krstić i njegovi saradnici sprovode u Rumuniji a u cilju očuvanja srpskog jezika, nacionalnog identiteta i kulturne tradicije – rekao je ministar posle sastanka.

 

Dogovoren je i nastavak uspešne saradnje kada je u pitanju zajedničko obeležavanje svih važnih i značajnih datuma za Srbiju.

- Ponosno ističemo našu trobojku koja je simbol prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Podseća nas na hrabrost naših predaka, ali nas i inspiriše da sledimo mudru i vizionarsku politiku predsednika Vučića kako bismo obezbedili bolju budućnost za naše potomke – rekao je ministar.

Predstavnici Saveza Srba Rumunije istakali su da je neophodono jedinstvo svih naših sunarodnika gde god živeli, kao i jednoglasna podrška predsedniku Srbije i državnom rukovodstvu u diplomatskoj borbi za odbranu vitalnih nacionalnih i državnih interesa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija