• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevnik

30.04.2024

11:27

Vesna Turkulov bez dvoumljenja prihvatila da bude nosilac liste "Aaleksandar Vučić – Novi Sad sutra": Srpska Atina ima čime da se podiči, razvoj ne sme da stane!

Beta

Politika

Vesna Turkulov bez dvoumljenja prihvatila da bude nosilac liste "Aaleksandar Vučić – Novi Sad sutra": Srpska Atina ima čime da se podiči, razvoj ne sme da stane!

Podeli vest

U proteklih 12 godina Novi Sad je doživeo neverovatnu promenu i razvoj u svim oblastima života, a kada se govori o zdravstvu renovirani su domovi zdravlja, izgrađena je bolnica na Mišeliku, nabaljena je nova medicinska oprema, a posao su dobili mnogi mladi stručnjaci.

Upravo to je presudilo da lekar specijalista infektolog, s karijerom dužom od 30 godina, i redovni profesor na Medicinskom fakultetu dr Vesna Turkulov bez trenutka dvoumljenja prihvati poziv da predvodi izbornu listu u Novom Sadu „Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra” na lokalnim izborima koji su zakazani da 2. jun. Kako je kazala u intervjuu  za „Dnevnik”, kao lekar prirodno je da najveće izazove vidi u zdrastvu, oblasti koja se tiče svakog građanina, te da tu može najviše da pomogne i da svoj doprinos.

Šta je konkretno presudilo da prihvatite poziv da budete nosilac koalicione liste „Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra”?

-  Politiku predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke vidim kao odgovornu i razvojnu, koja podjednako brine o svakom građaninu i akcenat stavlja na poboljšanje kvaliteta života. Budući premijer Srbije  Miloš Vučević je Novi  Sad digao na noge, a na čelu grada bio je deset godina, u tri mandata uzastopno, i to jedini u istoriji, i za to vreme je promenio lice Novog Sada i to nabolje. Kao zdravstveni radnik, što je moja primarna profesija naročito sam prepoznala koliko je urađeno u toj oblasti. Kako imam veliko kliničko iskustvo, iz prve ruke sam imala priliku da sagledam kako stvari funkcionišu u praksi i gde ima prostora za napredak. Prevashodno bih želela da unapredim primarnu zdravstvenu zaštitu. Novi Sad zaslužuje da dobije gradsku bolnicu i da zajedno još više unapredimo zdravstvenu zaštitu građana, ali i da držimo korak s intenzivnim razvojem Novog Sada.

Šta biste izdvoji kao najznačajnije što je urađeno u zdravstvu?

- Oko 8.500 lekara u Srbiji je u proteklom periodu dobilo posao, uz to država svake godine zapošljava 100 najbljih diplomaca. Takvi potezi mogu da budu samo na dobrobit građana bez obzira gde žive. Kada je reč o Novom Sadu posebno je značajna izgradnja bolnice na Mišeluku i njena prenamena nakon pandemije, potom renoviranje porodilišta. U toku je izgradnja blokova Kliničkog centra Vojvodine. Osim toga, neprekidno se nabavlja najmodernija medicinska oprema, što omogućava vrhunsku, brzu i tačnu dijagnostiku i lečenje, kao i inovativni lekovi i terapije. Želja mi je da još više ulžemo u edukaciju zaposlenih.

Kako vidite Novi Sad?

- Srpska Atina ima čime da se podiči. Od rođenja živim u Novom Sadu i sa ponosmo i srećom svedočim njenom velikom razvitku u proteklih 12 godina. Novi Sad je za kratko vreme postao polumilionski grad, pa je neminovno da se razvija i menja. Zapušteni kvartovi su uređeni, oplemenjeni i priolagođeni potrebama građana koji u njima žive, ulice presvučene novim asfaltima, parkovi ozelenjeni, grade se tri mosta, žile kucavice koje će povezati sremsku i bačku stranu grada i rešiti problem saobraćajne gužve i teretnog saobraćaja. Sve se to radi na dobrobit građana i ekonomskog razvoja i to ne sme da stane.

Dajem sve od sebe u svakom trenutku

Kakve su bile reakcije porodice i prijatelja kada ste saopštili da ćete biti nosilac liste?

- Rekcije su izuzetno pozitivne i dobila sam veliku podršku svojih prijatelja, kolega i okoline. Naravno, najvažnije je da je porodica uz mene. Veliki broj ljudi me poznaje kao osobu koja ceo život nastoji da svoj posao obavlja časno, da dajem sve od sebe u svakom trenutku..

Žene su po prirodi energične, one su stub i oslonac društva i pokretači promena, uz to po prirodi sam pozivtina ličnost, zato ne obraćam pažnju na zlurade komentarere.

Na polju kulture je proteklih godina mnogo urađeno. Kako vidite te promene?

- Novi Sad je oduvek bila centar kulture, za prethodne dve godine i ponosni nosilac dve titule- Kulturne prestonice Evrope i Omladinske prestonice Evrope. Srpska Atina je domaćin brojnim manifestacijama iz oblasti kulture i umetnosti i aktiovnostima koje imaju lokalni ali i međunarodni karakter. Izgrađena je mreža kulturnih stanica kako u gradu tako i uprigradskim naseljima koje su postale mesto okupljanja svih generacija. Učenici su dobili novu, modernu zgradu Muzičko - baletske škole, u okviru koje je prvi put smeštena Gradska koncertna dvorana. I to mora da ostane tako, na čemu ćemo nastaviti intenzivno da radimo.

Koju poruku imate za Novosađane?

- Neka se raduju što žive u jednom od najlepših i najrazvijenijih gradova jugoistočne Evrope i budućnosti koja je pred njima. Neka veruju u  još bolje sutra, jer samo zajedno, s pozitivnom energijom možemo da unapredimo Novi Sad.

Predstoje nam praznici. Kako ćete ih provesti?

- Kao lekar praznike ću verovatno prosvesti radno, kao i svaki put do sad, što mi ne smeta jer volim svoj posao. Novosađanima i čitaocima „Dnevnika” želim da predsetojeće praznike provedu sa najbližima, u dobrom društvu, u radosti, miru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija