• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2024

17:26

Da jad i tuga budu veći, neće imati ni koristi ni poštovanja! Đurić odgovorio Crnogorcima: Neće moći, neće proći!

Ministarstvo spoljnih poslova

Politika

Da jad i tuga budu veći, neće imati ni koristi ni poštovanja! Đurić odgovorio Crnogorcima: Neće moći, neće proći!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić reagovao je na pisanje "Vijesti" koje prenosi saopštenje Pokreta "Evropa sad", a u kojem se navodi da su kontinuirani i nekorektni komentari zvaničnika Srbije na račun crnogorskih amandmana skoro usaglašeni sa komentarima “nekadašnjih prijatelja iz sadašnje crnogorske opozicije”.

- Srpska napredna stranka izražava duboko žaljenje zbog odluke nosilaca vlasti u Crnoj Gori da podrže rezoluciju o Srebrenici, koja je usmerena protiv vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda u celini. Nasuprot nizu evropskih država koje neće glasati za rezoluciju, od kojih su neke čak članice EU i NATO, Vlada Crne Gore odlučila je da se po ključnom pitanju svoje politike, protivno volji velikog dela građana, otvoreno i javno svrsta na stranu onih koji zele da stvore pretpostavke za stavljanje srpskog naroda u podređeni položaj, koji teže ukidanju nadležnosti Republike Srpske i naplati ratne odštete, koja svakako ne bi mimoišla ni Crnu Goru.

U potpunosti poštujući državnost Crne Gore i posebno viševekovni doprinos srpskog naroda i crkve ovoj državnosti, smatramo da je neprimereno, pa i uvredljivo, a svakako neprijateljski to što je vlast u Crnoj Gori, bez konsultacija sa Srbijom, a uz direktne prethodne konsultacije sa kosponzorima i autorima rezolucije, odlučila da izađe sa amandmanima koji su zamišljeni ne da pomire Srbe i Bošnjake, kako se tvrdi, vec isključivo da olakšaju njeno usvajanje. Zbog toga je predsednik Vučić sa punim pravom i razlogom demaskirao ovu ružnu i lažljivu prevaru.

Valjalo bi da Vlada Crne Gore konačno počne da poštuje nezavisnost i državnost Srbije i, ako ne želi da pomogne i želi da bude na strani onih koji su protiv Srbije, makar ostavi Srbiji da slobodno iznosi stavove o vitalnim nacionalnim interesima i da ne sipa so na ranu srpskom narodu za račun dodvoravanja inostranim centrima moći.

Da jad i tuga budu veći, Crna Gora od ovakve politike neće imati nikakvu korist, a još manje poštovanje kod evropskih partnera, od kojih i više njih koji su geografski i kulturološki bitno drugačiji, podsećamo, ne glasaju za ovakvu rezoluciju.

Neki, pak, od onih kojima se Spajićeva vlada dodvorava, ogrezli su u istorijski revizionizam, i koriste svaku priliku da posredno relativizuju svoje zločine u Drugom svetskom ratu, želeći da i Srbima udare žig genocidnog naroda.

Neće moći, neće proći - navodi se u saopštenju ministra Đurića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija