• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2024

09:40

Delegacija iz Pekinga doputovala u Beograd: Doček na aerodromu uz pesmu "Ovo je Srbija"

Tanjug

Politika

Delegacija iz Pekinga doputovala u Beograd: Doček na aerodromu uz pesmu "Ovo je Srbija"

Podeli vest

Delegacija Komunističke partije Kine koju predvodi Jin Li, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Sekretar gradskog komiteta Pekinga doputovala je danas u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ih je član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

- Ovde smo da realizujemo zajedničko zalaganje predsednika - Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Jin Li tokom dočeka na aerodromu kineske delegacije, koja je u Srbiju stigla na poziv Srpske napredne stranke.

Podsetio je na posetu Beogradu predsednika Sija koji, kako je dodao, zajedno sa predsednikom Srbije gradi zajednicu zajedničke budućnosti za čovečanstvo budućnosti.

Petković i Jin Li u razmeni reči dobrodošlice naglasili su da će se Srbija i Kina kao pravi iskreni i čelični prijatelji uvek podržavati.

- Posebno mi je drago da vas dočekamo u trenutku kada smo odnose podigli na još viši nivo. Ova poseta je početak zajednice Srbije i Kine za zajedničku budućnost - rekao je Petković-

Foto: Tanjug

 

 

Petković je naveo da i mi kao što oni osećaju ljubav kada dolaze u Srbiju, isto tako osećamo ljubav i prijateljstvo kad dolazimo u Kinu.

Petković je naglasio da je poseta još značajnija imajući u vidu činjenicu da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je uspostavila najviši odnos sa Kinom.

Dodao je da Srbija svim srcem podržava politiku jedne Kine i miroljubive politike kineskog predsednika koja gradi Zajednice zajedničke budućnosti.

Jin Li je rekao da Kina ceni čvrstu podršku i zalaganje predsednika Aleksandra Vučića.

Tokom trodnevnog boravka u našoj zemlji, delegacija koja ima tridesetak članova posetiće Beograd i Novi Sad i sastati se sa najvišim rukovodstvom SNS, ali i Vlade  Srbije i upoznati se s važnim nacionalnim projektima.

Foto: Tanjug

 

 

Do ove posete dolazi neposredno nakon što je Srbiju posetio predsednik Kine Si Đinping i predstavlja nastavak bliske i prijateljske saradnje kako SNS i Komunističke partije Kine, tako i dve države.

Za goste iz Kine, koje je dočekao i kineski ambasador Li Ming, KUD Kopaonik iz Leposavića izveo je kratak kulturno-umetnički program u znak dobrodošlice - pesme "Ovo je Srbija" po želji gostiju iz Pekinga i "Kosovo je srce Srbije".

Jedna od članica KUD-a gostima je poželela dobrodošlicu na kineskom.

Jin Li je izrazio zadovoljstvo "ogromnom ljubaznošću" kojom je dočekan i dodao da je pesma ostavila jako lep utisak.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50