• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.05.2024

11:00

Predsednik Srpske lige dao podršku predsedniku Srbije: Vučić krenuo u borbu protiv antihrišćanske rezolucije o Srebrenici!

Zoran Sinko

Politika

Predsednik Srpske lige dao podršku predsedniku Srbije: Vučić krenuo u borbu protiv antihrišćanske rezolucije o Srebrenici!

Podeli vest

Srpska liga ne samo da sa radošću pozdravlja zajedničku molitvu patrijarha srpskog Porfirija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Miloša Vučevića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, već i podsećamo javnost da je naša partija prva apelovala da se uvede nacionalni dan molitve kako bi se ojačao duh zajedništva cele nacije, izjavio je predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev.

 Prema njegovim rečima, zajednička molitva srpskih duhovnih i svetovnih vođa smeta samo levo-liberalima u Srbiji koji su još jednom dokazali da su ideološki potomci bogoboračkih komunista.

- Umesto da napadaju Aljbina Kurtija koji crkve i manastire SPC proglašava za terorističke ćelije, njima smeta jedna mirna i dostojanstvena molitva. To je sve što treba da znate o onima koji žele da daju doprinos uništenju Republike Srpske i nasilnoj smeni vlasti u Srbiji - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podseća da i SAD i Rusija imaju nacionalni dan molitve i da je to važan instrument u borbi za očuvanje hrišćanskog identiteta.

- Srpska liga godinama insistira i na uvođenju veronauke kao obaveznog, a ne izbornog predmeta u školama, da naša zemlja uvede ministarstvo vera, kao i da nedelju, dan odmora za sve hrišćane, proglasi kao neradni dan. Nemamo ništa protiv ni da petak bude neradni dan za naše građane muslimanske veroispovesti. Suština je da nekadašnjim titoistima smeta što se Srbija vraća Svetosavlju kao svom duhovnom izvoru, ali to je prirodan proces koji niko ne može sprečiti - zaključio je Đurđev.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51