• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.05.2024

19:43

Đorđević: Srbija i Vučić u UN - borba za globalnu pravdu!

Miloš Rafailović

Politika

Đorđević: Srbija i Vučić u UN - borba za globalnu pravdu!

Podeli vest

Danas, kada posmatramo globalnu političku scenu i promišljamo o našem mestu ulozi na njoj, kojoj težimo i kao država i kao narod, zaključak koji se nužno nameće jeste - da smo svi, da moramo biti, uz Aleksandra Vučića I da zdušno podržavamo njegovu borbu u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku. Poruka koju on šalje jasna je i nedvosmislena: "Mi nismo genocidan narod!, kaže član Glavnog odbora SNS.

Prema njegovim rečima, podići glas protiv nepravednih optužbi i pogrešnih percepcija nije samo pitanje nacionalnog ponosa, već to je pitanje istine.

- Sukobi iz prošlosti ostavili su duboke rane na Balkanu, ali oni koji bi danas da ceo naš narod prikažu u crnoj boji, bez istinskog i istorijskog razlikovanja i razumevanja, ne doprinose zarastanju tih rana, niti pomirenju i izgradnji mirnije, zajedničke, budućnosti. Aleksandar Vučić stoji na čelu značajne misije: predstaviti Srbiju u pravom svetlu, braniti njen ugled i boriti se za pravedan tretman na međunarodnom planu. To nije mali zadatak. Izaći pred Ujedinjene Nacije, taj najviši svetski forum međunarodne saradnje, ali i međunarodnog prava, gde se kroje istorijske odluke, zahteva hrabrost i odlučnost. Vučić to čini ne samo kao predstavnik vlasti, već kao glas našega naroda, koji odbija da bude nepravedno optužen i pogrešno predstavljen - ističe Đorđević, i dodaje:
 
- Poruka "Mi nismo genocidan narod!" odjekuje danas svetom, pre svega jer je utemeljena na istini i pravednosti. Svi narodi imaju svoje svetle i svoje tamne trenutke, ali kolektivna krivica nije ono što odgovara istini I ne bi trebala da se odnosi na one koji danas teže miru i saradnji. Vučićeva borba nije samo politička; ona je borba za dušu naše nacije, za pravo da budemo vidjeni onakvi kakvi jesmo danas, a ne samo po tamnoj senci zajedničke prošlosti celog regiona. Stoga, kada Vučić u UN-u u Njujorku govori u naše ime, svako od nas treba da oseti odgovornost i ponos. Ponos što pripadamo narodu koji ne zaboravlja svoju istoriju, koji je spreman da brani svoju čast, ali i narodu koji je za dijalog i saradnju, koji teži miru, progresu i međusobnom razumevanju, narodn koji je okrenut budućnosti. Podrška koju pružamo našem predsedniku i njegovoj misiji nije samo podrška njemu kao političkoj figuri; to je podrška težnji cele naše nacije ka pravednijem i istinitijem svetu, podrška istini i pravu, pravdi. Svi smo mi danas uz Vučića, ne samo kao predsednika, već kao simbola otpora prema nepravdi i zastupnika bolje budućnosti za naš narod. Bez obzira na političke stavove ili razmišljanja, ovaj trenutak trebalo bi da nas ujedini u zajedničkom cilju: pokazati svetu pravo lice Srbije, lice koje nije obeleženo prošlošću, već koje se okreće prema budućnosti. Ujedinjeni u toj težnji, postajemo snažniji, otporniji i bliži ostvarenju naših zajedničkih snova - ističe Đorđević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20