• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2024

20:14

Ovo je ko zna koja izdaja po redu! Dajković o sramnom glasanju u UN: Milojko Spajić je zabio nož u leđa Srbiji, ali i Crnoj Gori! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Politika

Ovo je ko zna koja izdaja po redu! Dajković o sramnom glasanju u UN: Milojko Spajić je zabio nož u leđa Srbiji, ali i Crnoj Gori! (VIDEO)

Podeli vest

Lider pokreta Slobodna Crna Gora Vladislav Dajković uključio se u specijalni program Informer TV gde je govorio o usvajanju sramne rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Dajković je istakao da ovo nije prva izdaja Crne Gore, i da je pitanje da li može da se kaže da je ona bratska zemlja Srbiji.

- Vi ste rekli da je Crna Gora bratska zemlja. Ja bih voleo da je to tako, ali nije. Ovo nije prva izdaja. Ovo je ko zna koja izdaja po redu. Milojko Spajić je Srbin iz Pjevalja. On je zabio nož u leđa Srbiji, ali i Crnoj Gori. Oni na sve moguće načine pokušavaju da nas udalje od Srbije. Ja sam učestvovao u protestima prethodne dve noći. Bilo je ljudi, bilo je energije, ali nije bilo političkih lidera. Kako ući u vladu koja smatra da su Srbi genocidan narod - rekao je Dajković.

Na naše pitanje šta se dešava sa rezolucijom o Jasanovcu, koju je pre više od mesec dana najavio predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, a podržao i predsednik Crne Gore Milojko Spajić, Dajković odgovara:

- Rezolucija o Jasenovcu mogla je da bude podneta i pre pola godine, a ne sada. Nemojete da poredite babe i žabe. To je jedna glupost koja nije ni trebala da se predaje, ako je ovo u Srebrenici genocid, onda treba da smislimo nov naziv za ono što se desilo u Jasenovcu. Ja vrlo cenim sve srpske političare u Crnoj Gori. Oni su se godinama i decenijama borili protiv mafije Mila Đukanovića. Ja sam spreman da dam ostavku jer ne želim da podržavam onu partiju koja moj narod smatra genocidnim. Jeste li vi videli u toj rezoluciji neko individualno ime? Ne - rekao je Dajković i dodao:

- Kad vidite dve ribe na dnu okeana da se svađaju, znajte da je neki Britanac pored njih. Mi znamo da je to svetska propaganda, ali ne možemo da aplaudiramo Milojku Spajiću. Više je jedna Mongolija učinila za interese Srbije nego Milojko Spajić koji je pomoću crkve došao na vlast.

Naš sagovornik ističe da ne zna ništa od Damiru Šabanoviću, koji je u ime Crne Gore glasao za sramnu rezoluciju u Ujedinjenim nacijama.

- Ne znam ništa o Damiru Šabanoviću. On je bio koordinator antisrpske Bošnjačke stranke. Sad mi pišu da je on pošten porodičan čovek. Onaj ko glasa da je moj narod genocidan može da bude samo moj neprijatelj. Sa njima nema ni saradnje, ni priče ni pružanje ruke na kraju krajeva.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija