• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2024

12:43

POTRES U PODGORICI! Ovo su uslovi koje Spajić mora da ispuni: DNP suspendovao podršku Vladi Crne Gore!

Reuters

Politika

POTRES U PODGORICI! Ovo su uslovi koje Spajić mora da ispuni: DNP suspendovao podršku Vladi Crne Gore!

Podeli vest

Predsedništvo DNP-a jednoglasno je donelo odluku o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena više zahteva.

Preduslov da bi DNP uopšte razmatrala opciju dalje podrške Vladi Milojka Spajića je usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna. U slučaju da ne dođe do izglasavanja pomenute Rezolucije čiji je jedan od inicijatora premijer Milojko Spajić, to bi automatski značilo prestanak daljih pregovora i uskraćivanje naše podrške Vladi.

Predsedništvo DNP-a veruje da je premijeru Milojku Spajiću jasno da bi neusvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu značilo i kraj njegove Vlade u ovom formatu parlamentarne većine.

Predsedništvo Demokratske narodne partije obaveštava javnost da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun. Iz ovog dalje proizilazi da DNP neće delegirati ni potpredsednika Vlade, ni ministra saobraćaja u vladu Milojka Spajića, a koji su bili utvrđeni da koalicionim Sporazumom pripadaju DNP-u. Utvrđujući ovakav stav, Predsedništvo DNP-a zaključuje da bi ulaskom njenih predstavnika u ovu vladu abolirali premijera Milojka Spajića za izglasavanje Rezolucije o Srebrenici i eleminisali bi svaku mogućnost redefinicije postojećeg koalicionog Sporazuma, što bi predstavljalo izdaju birača  koalicije ZBCG, jer bi se ispostavilo da su nas sve vrijeme interesovale ministarske i druge funkcije u Vladi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija