• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2024

10:44

Vašington zadovoljan održanim izborima! Hil: Mnogo bolja organizacija nego u decembru

Informer/pedjamilosavljević

Politika

Vašington zadovoljan održanim izborima! Hil: Mnogo bolja organizacija nego u decembru

Podeli vest

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil istakao je da su SAD zadovoljne politikom srpske vlasti prema dijalogu sa Prištinom, ali i održanim izborima 2. juna.

Kada je reč o izborima u Srbiji, Hil je u intervjuu za Glas Amerije istakao da su protekli bolje nego prethodni, održani u decembru.

- Teško je doneti zaključak samo na osnovu posmatrača, pokušavate da dobijete neki opšti utisak. I taj utisak je da postoje neki problemi, ali generalno - ovo je bio mnogo bolji pokušaj nego u decembru, brojne su reforme i promene koje treba sprovesti, ne samo sada nego u narednim godinama, pre narednih izbora. Ali, čini mi se da je problem migracije birača rešen i mislim da ima pomaka. Izbori su uvek test opterećenja za demokratiju, nadam se da će ljudi moći da se ujedine i nastave da rade zajedno - rekao je Hil.

On je ponovio svoj stav da Srbija može da bude pouzdan partner SAD, te da nije na „SAD da im kažemo sa kim mogu, a sa kim ne mogu da razgovaraju“.

Dodao je da je ambasada znala za projekat revitalizacije Generalštaba, ali da nisu imali nikakvo učešće u tome.

- Ne znam precizno kada smo saznali, ali nismo učestvovali u tome. Znamo ono što i vi - ono što smo čuli iz medija i drugih izvora. Ali, nismo uključeni - zaključio je Hil.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija