• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2024

19:04

Svesrpski sabor je značajno okupljanje, Srbi pokazuju da stoje zajedno! Sastali se Vesić i Čubrilović (VIDEO)

Printscreen

Politika

Svesrpski sabor je značajno okupljanje, Srbi pokazuju da stoje zajedno! Sastali se Vesić i Čubrilović (VIDEO)

Podeli vest

Ministar saobraćaja Goran Vesić dočekao je svog svečanog gosta, ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.

- Za nas je veoma važno da utvrdimo saradnju sa Republikom Srpskom. Za nas je važno da znamo da funkcionišemo bratski. Srbija vodi računa da se Republika Srpska razvija kao i Srbija. Ovim saborom treba da pokažemo da pripadamo jednom narodu. Gde god žive naši sunarodnici, ti delovi treba da se razvijaju. Mi u ovom trenutku gradimo dva autoputa i dve brze saobraćajnice ka Republici Srpskoj. Ako tome dodamo aerodrom Trebinje i prugu, to su sve naši zajednički projekti koji treba da stvore jedinstven ekonomski prostor - rekao je Vesić.

On ističe da izgradnja puteva privlači i nove investicije, što sa sobom donosi i poboljšanje životnog standarda.

- Kada izgradimo brzu saobraćajnicu do Loznice, to koriste i naši sunarodnici u Republici Srpskoj. Izgradnja infrastrukture znači razvoj. Ulažemo više nego sve druge zemlje Zapadnog Balkana zajedno - zaključio je Vesić.

Foto: Informer

Nedeljko Čubrilović i Goran Vesić

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, poručio je da je važno da pokažemo kompatibilnost.

- Svesrpski sabor je značajno okupljanje, ali tu Srbi pokazuju da nikome ne žele ništa loše i hoćemo da pokažemo da stojimo zajdeno. Projekti koje radimo važni su i za naše komšije i za naše okruženje. Bez razvoja infrastrukture, nema ni razvoja privrede. Ja se nadam da ćemo ostaviti nešto za buduće generacije - kaže Čubrilović.

On ukazuje na to da je u pitanju jedan narod koji "ne sme da oseća nikakve animozitete".

- Vlada Srbije je pokazala kako treba da se radi i sarađuje. Mi želimo uspeh Srbiji jer je to i naš uspeh. Vlada koja je trenutno u Srbiji zna kojim putem ide - zaključio je Čubrilović.

Uključenje ministra  Vesića možete pogledati u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zajednički cilj je približavanje sunarodnika matici! Ministarstva Srbije i Srpske o procesima evrointegracija Srbije i Bosne i Hercegovine
Politika

Zajednički cilj je približavanje sunarodnika matici! Ministarstva Srbije i Srpske o procesima evrointegracija Srbije i Bosne i Hercegovine

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministri bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za dijasporu i Tatjana Macura, zadužena za rodnu ravnopravnost, razgovarali su danas sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem o pitanjima od značaja za proces evropske integracije Srbije i Bosne i Hercegovine.

07.06.2024

18:49

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija