• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2024

19:22

Lončar se sastao sa ministrom zdravlja Republike Srpske: U narednih desetak dana potpisujemo sporazume koje smo dogovorili

Vlada srbije/Printscreen

Politika

Lončar se sastao sa ministrom zdravlja Republike Srpske: U narednih desetak dana potpisujemo sporazume koje smo dogovorili

Podeli vest

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja ugostio je ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića.

- Ono što je najvažnije je to što smo omogućili svim građanima da što manje idu u velike centre. U manjim sredinama treba da dobijaju uslugu istog kvaliteta kao što je u većim sredinama. To podrazumeva usavršavanje i lekara i sestara. To je sve zahvaljujući saradnji i odnosima koje imamo i brigom o građanima, bilo da su u Srbiji ili u Republici Srpkoj. Mislim da smo uspeli da približimo ministru i direktorima kako to uživo izgleda. Mnogo toga zajedno možemo da uradimo. Neizmerna zahvalnost za ovu organizaciju predsedniku Vučiću i predsedniku Dodiku. Mnogo novca se ulaže u ovo i red je da se to vrati građanima. Sastali smo se ovde da rezimiramo sve što smo videli. Sklonili smo se iz gužve i grada. Već smo dogovorli neke sporazume koje ćemo potpisati u narednih desetak dana. Mislim da će sve to biti u korist građana. Mislim da će ovi skupovi da prerastu u trediciju i da će se dešavati češće - kaže Lončar.

 

Foto: Informer

Alen Šeranić

On kaže da "smatra da svim građanima Srbije i Republike Srpske nije moglo da se desi ništa bolje od onoga kako je predsednik Vučić branio čast i sprečio poniženje koje su spremali nama kao narodu. 

- Nismo imali kome da kažemo i nije imao ko da čuje sve dok predsednik Vučić nije uradio ono što je uradio u Ujedinjenim nacijama. UN smo svi gledali kao nešto uzvišeno, a sada je manjina pobedila vežinu. To je pomoglo da nas ujedini i da imamo još bolje rezultate. Očigledno nekome smetaju rezultati politike koju vodi Aleksandar Vučić. Bez obzira što to nekome smeta, ja sam siguran da on neće odustati od toga. Kada idete čista srca ispred onih koji i ne misle šta rade, onda postoji pravda koja ne dozvoljava da se to desi - poručuje ministar.

 

Šeranić ističe da "ovaj sabor mnogo znači i da je proizišao iz jedinstva".

- Pokazujemo jedinstvo geopolitičkih i regionalnih pitanja. Saradnja institucija proizilazi iz tog jedinstva. Imamo veliku podršku gospodina Lončara i predsednika Vučića. Kolege iz Republike Srpske ostvaruju mogućnost učenja u Republici Srbiji. Mnogo građana ide u Srbiju ako ne može nešto da ostvari u Republici Srpskoj. Nemerljiva je podrška Srbije u vreme pandemije. Gledali smo kako građanima da obezbedimo sigurnost. U međunarodnim tokovima imamo podršku Srbije i mnoge stvari koje su oni izučili koristimo i mi. Imali smo prilike da posetimo i Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu koji je mnogo napredovao u poslednjih nekoliko godina - rekao je.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija