• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.06.2024

12:58

Kurti svakodnevno provocira! Petković: Beograd će nastaviti politiku zaštite državnih interesa!

AP/Informer

Politika

Kurti svakodnevno provocira! Petković: Beograd će nastaviti politiku zaštite državnih interesa!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svakodnevno dokazuje da nema problem sa Srbima na KiM tako što ih hapsi, oduzima im imovinu i sprovodi teror svake vrste, a da će njegovi problemi sa srpskim narodom sasvim nestati ako Srba na Kosmetu uopšte ne bude.

- Zbog toga Srbi imaju problem sa Kurtijem koji ih svakodnevno teroriše i ugnjetava - istakao je Petković reagujući na izjavu Kurtija da tzv. Kosovo nema problema sa Srbima u četiri opštine na severu, nego sa zvaničnim Beogradom.

Petković je naglasio da je Kurtijeva šovinistička politika do te mere neprikrivena, da su sve njegove poruke o demokratiji i ljudskim pravima koja se navodno garantuju Srbima ništa drugo do neslana šala. 

- Srbija će nastaviti da vodi legitimnu i na međunarodnom pravu zasnovanu politike zaštite svojih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, a ta politika sasvim razumljivo nervira Kurtija, jer ona je nespojiva sa separatističkim i velikoalbanskim ciljevima vrhuške u Prištini - ukazao je Petković. 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Prema njegovim rečima, Beograd će, uprkos svakodnevnim provokacijama i besmislenim izjavama Kurtija, nastaviti da se zalaže za racionalnu politiku dijaloga, sa ciljem da se Kurti i njegovi separatisti "dovedu k poznaniju prava". 

-Kurti bi, umesto što fantazira o Miloševiću i Putinu, trebalo da povede računa o svom političkom nasleđu, a koje se nažalost zasniva na zveckanju oružjem, potpirivanju etničke netrpeljivosti i prizivanju sukoba, umesto normalizacije odnosa, izgradnje mostova poverenja i potrage za kompormisom - istakao je Petković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je prethodno da tzv. Kosovo nema problema sa lokalnim Srbima u četiri severne opštine, tvrdeći da im je Priština ponudila prava tako što je omogućila njihovu punu integraciju, preneli su mediji u Prištini.

Kurti je takođe rekao da tzv. Kosovo ima problem sa zvaničnim Beogradom, koji se, kako on tvrdi, nije ogradio od nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića ni od predsednika Rusije Vladimira Putina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petković: Rezolucija 1244 i dalje pravno obavezujući dokument
Politika

Petković: Rezolucija 1244 i dalje pravno obavezujući dokument

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je Rezolucija 1244 SB UN, četvrt veka od donošenja, i dalje krovni, pravno obavezujući dokument za zaštitu srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije, ali i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, uprkos svim nastojanjima Prištine i Aljbina Kurtija da svakodnevno gazeći međunarodno pravo, minimizira značaj ovog sporazuma.

10.06.2024

13:25

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija